Koprivničko-križevačku županiju osvaja Darko Koren (Mreža, HDZ) sa 51,41 posto glasova

Koprivničko-križevačku županiju osvaja Darko Koren (Mreža, HDZ) sa 51,41 posto glasova ispred Slavka Tucakovića (SDP, HSS, HNS, HSU, Laburisti) s 45,58 posto.

Obrađeno je 100 posto biračkih mjesta.

Koren je, kaže, bio svjestan da će pobjeda zbog izlaznosti biti upitna do samog kraja, no žitelji naše županije izabrali su kontinuitet. Vidno zadovoljan Koren je rekao da odmah sutra nastavlja s radom, a jedna od zadaća svakako će biti pregovori o formiranju skupštinske većine, prenosi drava.info.

Darko Sobota, ponovo izabrani zamjenik župana, predsjednik županijskog HDZ-a, više je nego zadovoljan izbornim rezultatima koji su za HDZ više nego dobri. Ne brinu ga odnosi snaga u županijskoj skupštini jer je naša županija, podsjetio je, već djelovala u uvjetima kohabitacije. Na upit najavljuje li veliku koaliciju, rekao je da je sve moguće i da se suradnja dvaju blokova svojevremeno pokazala učinkovitom u našoj županiji.

Postignutim izbornim rezultatima zadovoljan je i saborski zastupnik Damir Felak koji je istakao da je HDZ na ovim izborima postigao bolje rezultate i u našoj županiji i u Hrvatskoj.

Novoizabrani dožupan Ratimir Ljubić zahvalio je svima na potpori. Kaže da će još nekoliko dana raditi u Obrtničkoj školi, a potom nastaviti voditi resor društvenih djelatnosti tamo gdje je njegov prethodnik Pal stao.

Bernard Vukušić, kojega je Papac istakao za svog favorita za budućeg kandidata za gradonačelnika Koprivnice, rekao je da je o toj temi još prerano govoriti.

Facebook Komentari