Bernardić čestitao Obersnelu i Vrkiću: Anka je bila žrtva lutanja vodstva HNS-a posljednjih dana

Ad

Zahvaljujem svima koji su dali povjerenje SDP-ovim kandidatima, poručio je nakon objave izlaznih anketa SDP-ov šef Davor Bernardić iz Rijeke i čestitao Obersnelu, Vrkiću i Mrak Taritaš.

“Čestitam na pobjedi Vojku Obersnelu, gradonačelniku Rijeke i Ivici Vrkiću, gradonačelniku Osijeka i čestitam na sjajnom rezultatu, a nadamo se i pobjedi, Anke Mrak Taritaš u Zagrebu. Nažalost, ona je bila žrtva lutanja HNS-a između ljevice i desnice, ali moram napomenuti da HNS u svojoj povijesti ima vrlo jasno određenje lijevog građanskog liberalnog centra, ima jasan odnos prema HDZ-u – nije bilo koalicije – ima jasan odnos prema SDP-u, bili smo partneri. Vjerujem da će biti dovoljno razuma da se špekulacije koje su se pojavile u medijima odbace i da budućnost naše zemlje pokušamo vratiti na idućim parlamentarnim izborima. SDP je za njih spreman. Imamo najveći koalicijski potencijal, to smo pokazali. Imamo najbolje kandidate, to smo pokazali. Hrvatska ne smije stati, mora ići dalje i za to smo spremni”, kazao je Bernardić.

Na novinarsko pitanje hoće li SDP podržati opoziv Vlade, ako do njega dođe, Bernardić je odgovorio potvrdno.

“No prije toga premijer Plenković treba pokušati dokazati većinu, a ako je i dokaže, ona će biti nestabilna.”

Što se tiče potencijalne nove parlamentarne većine s HNS-om, šef SDP-a rekao je kako treba pričekati “kolegice i kolege iz HNS-a” jer vjeruje u njih.

Izlazne ankete: Evo tko je u vodstvu u Zagrebu, a tko u Splitu, Osijeku, Rijeci

Facebook Komentari