Morgan Freeman pustio suzu u Srebrenici: Preživjeli ste takav užas i oprostili. Posebni ste!

Slavni oskarovac je krajem prošlog mjeseca proveo tri dana u Bosni i Hercegovini gdje je snimao dokumentarac, a tom je prilikom dao i vrlo dirljiv intervju.

Glumac Morgan Freeman je krajem svibnja proveo tri dana u Bosni i Hercegovini gdje je snimao dokumentarni film. Njegov je domaćin u Sarajevu bio Senad Hadžifejzović, a oskarovac mu je dao intervju.

Driljiv intervju, koji je u petak navečer prikazan u Hadžifejzovićevom Centralnom dnevniku na Face TV-u, snimljen je u Memorijalnom centru u Potočarima.

Freeman je na početku otkrio zašto je odabrao baš genocid u Srebrenici kako bi snimio dokumentarac za svoj serijal Priča o nama.

“Posebni ste jer ste proživjeli strahotu u svojoj zemlji, a nekako ste svi pribrani. Preživjeli ste takav užas i umjesto da kasnije mrzite ljude koji su to napravili, vi oprostite”, rekao je Freeman, koji je tijekom razgovora navodno pustio i suzu.

Na pitanje o tome što misli o tome tko su Bosanci i Hercegovci, Freeman, koji je upućen u povijest bivše SFRJ, je rekao da ne zna, ali da zna tko su bili.

“Znam tko ste bili, Jugoslaveni, a republike su bile zajedno, u Jugoslaviji. Onda se to raspalo, pa su nastale Srbija, Hrvatska, Slovenija, Kosovo i Makedonija, Crna Gora i Bosna.

Koliko znam, koliko mogu shvatiti vi ste još uvijek veliki dio tog konglomerata. Niste vi samo Bošnjaci, tu su i Hrvati i Bosanci…, svi još žive tu u Bosni. Da biste živjeli u ovakvoj, kohezivnoj državi morate svi biti Bosanci.

Baš kako je predsjednik Ruande rekao da oni više ne smiju biti Hutu i Tutsi, nego da svi moraju biti Ruanđani. Danas se oni izjašnjavaju tako, i vi to morate napraviti”, smatra oskarovac.

Facebook Komentari