Hajdukvu facu žele Rijeka i Dinamo, a on im poslao jasnu poruku

Mađarski Guliver u Poljudu je iskočio kao hit proljetnog dijela prvenstva, njegove igre zapažene su i u ‘najbližem susjedstvu’ na tablici, u dvojcu prvoplasiranih.

Svi su ludi za Futacsem, kao u onom filmu svi luduju za Mary, pa tako iz pravca Maksimira, ali posebice Rujevice stižu, moglo bi se reći uznemirujuće poruke za Hajdukov puk. Na Futacsa imaju pik.

Ako ćemo Dinama za trenutak ostaviti sa strane, sad kad su u poziciji gubitnika i ne igraju Ligu prvaka – opasna je Rijeka, piše Slobodna Dalmacija.

– Rijeka bi Futacsa! – stižu poruke koje nisu utemeljene na službenoj izjavi iz redova osvajača hrvatske duple krune, međutim nisu ni priče iz kafića. Ima dima, moglo bi i vatre.

Ili, objavi se “fake vijest”, kako bi rekao Donald Trump, na “fejsu”: Futacs će u Dinamo za 2,8 milijuna eura, uskoro opširnije… I sad se čeka je li to utemeljeno u stvarnosti ili samo da se zatresu navijačke duše.

Kad vam dan nakon osvajanja duple krune iz krugova Rijeke stiže dojave kako bi Rijeka Futacsa, mora se (i) o tome povesti računa.

Klub koji je na krilima Andrijaševića, Bradarića, Eleza, Maleša ostvario snove mogao bi posegnuti za bilo kime iz ovdašnjeg miljea, nudi izlog kvalifikacija Lige prvaka.

Tko god ovdje nešto napravi, oni bi mogli uzeti. Kao što je i Hajduk posezao kod njih za Jerolimovom, Gračanom, Musom, braćom Sharbini. Kolo sreće se okreće.

A Marko Futacs je prvi događaj HNL-a nakon posrnuća Dinama i duplog trijumfa Rijeke. Tko je veća faca nego mađarski Guliver, Puskas i Hidegkuti, senzacionalni prvi strijelac lige iz redova Hajduka, prvi nakon 25 godina.

U Hajduku su pak sasvim spokojni na takve špekulacije ili provokacije, uvjereni da s Futacsem imaju džentlemenski sporazum. Imaju “ekstremno korektan odnos s Futacsem i nema gluhih telefona”.

U dobroj suradnji i odnosu, uprava Hajduka i igrač imaju isti cilj i na jednak način gledaju na njegov potencijalni transfer. Njemu se ne žuri, osjeća se u Hajduku dobro i sigurno je da je kao prvi strijelac lige Hajdukova garancija da bi se i u Europi moglo nešto napraviti.

Obostrani interes je da ostane, a u dogledno vrijeme za njega se mogu samo još veći klubovi zanteresirati. Nije mu “priša otić”, a još se nije ni probio natrag u reprezentaciju Mađarske iako to svojim igrama sigurno zaslužuje i zvijezda je u mađarskim medijima.

U Hajduku su uvjereni kako Futacs nema namjeru igrati nigdje u Hrvatskoj osim u Hajduku, jer se Futacs od prvog dana u Poljudu ne postavlja ucjenjivački nego partnerski. Hajduk ga je doveo kad mu je bilo najteži u karijeri i kad je njegova tržišna vrijednost bila nikakva.

Nigdje nikad dosad nije se ovako dobro pokazao i može se kapitalizirati. Ali ne u Hrvatskoj, ne za Rijeku ili Dinamo.

Za Futacsa se neslužbeno govori kako postoji odštetna klauzula između 1,5 i dva milijuna eura. To bi teoretski značilo da bi ga bilo tko mogao izvući iz Hajduka, ako stavi na stol tu cifru, kolika god da jest. Međutim, prvo mora dobiti “da” od igrača!

U tome je stvar, tako je Juventus lani najprije privolio Pjanića iz Rome i Higuaina iz Napolija, pa kad je dobio papir s njihovim pristankom, onda je mogao deponirati novac, 36 milijuna Romi, 90 milijuna Napoliju. I ćao.

U Hajduku su sigurni da se Futacs mimo dogovora s njima, nikome na sličan način neće obvezati na transfer, piše Slobodna Dalmacija.

Dapače, kad bude, Futacsev bi transfer trebao iznositi dva, dva i pol milijuna eura.

Facebook Komentari