Stravični detalji: Majka je dječaka šopala tabletama i rakijom dok nije pao u nesvijest, a kad se probudio proderala se: Šta si još živ?

Facebook

Teta ubijenog dječaka, Kadifa Pašić, tvrdi kako su cijeli slučaj zlostavljanja djeteta prijavljivali nadležnom Centru za socijalnu skrb i kako se i sam otac, koji je trenutačno u zatvoru, bojao za sina. Smatra da je ova tragedija koja je potresla Pulu mogla biti spriječena jer je Chiari Rojnić oduzeta poslovna sposobnost, ali ne i skrb nad trogodišnjim djetetom.

Slučaj koji je šokirao Pulu, ali i cijelu regiju nastavlja se rasplitati. Otkriveno je kako su institucije u Puli znale da Chiara nije sposobna za odgoj djeteta, a kruže i glasine da ima dijagnozu bipolarne ličnosti te da se navodno bavila prostitucijom, kazao je anonimni izvor za informativni magazin Provjereno.

Zbog njezina promiskuiteta završio je i brak s Denisovim ocem koji je trenutačno u zatvoru u Bosni i Hercegovini jer je Chiaru i njezina ljubavnika pretukao kad ju je uhvatio u preljubu. Navodno je preko interneta upoznala i izvjesnog Makedonca zbog kojeg se i riješila sina.

“To je bilo tako da su ga odlučili ubiti, našopali su ga tabletama i rakijom i nakon toga je maleni pao u nesvijest. Kad se dijete opet diglo, ona se proderala: 2Šta si još živ?”, a u jednom trenutku je mali promrljao: “Mama, što ću ja umrijeti”.

Onda je ona izgubila razum i počela ga je gušiti, rekao je Kristijan Bijažić, poznanik bake ubijenog dječaka Denisa, prenoseći glasine koje kruže.

Chiarina majka za Provjereno je izjavila kako je njezina kći bila u postupku oduzimanja poslovne sposobnosti, a unatoč tome, institucije su joj dopustile brigu o malom Denisu.

Centar za socijalnu skrb u Puli, mjesto koje se poziva na odgovornost, odbija dati komentar. Zanimljivo je da nitko od susjeda nije prijavljivao zanemarivanje i zlostavljanje djeteta. Kao što je izostala reakcija prije događaja, tako ni sada susjedi nisu raspoloženi za komentiranje.

Uz majku, osumnjičena za pomaganje je i 14-godišnjakinja. Maloljetna djevojčica je štićenica doma otprije problematična, a i sama je navodno zlostavljano dijete.

Maleni Denis u četvrtak je pokopan na mjesnom groblju u Elezovićima. Posljednji ispraćaj dječaka održan je u dvorištu obiteljske kuće gdje je bila nazočna cijela obitelj. Otac Resid na pogreb je stigao iz zatvora, zbog čega ga je u svakom trenutku pratila zatvorska policija.

Facebook Komentari