Pripuz ne može nikud iz bolesničke sobice na Svetom Duhu, pred vratima policija

Suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz, kojemu je sinoć određen istražni zatvor, i dalje je u bolnici Sveti Duh i ne smije napuštati sobu koju čuva pravosudna policija.

On je sada lišen slobode i iz te sobice ne može nikud, a kada će ga eventualno premjestiti u Remetinec ili zatvorsku bolnicu, medicinsko je, a ne pravno pitanje, kazao je Hini Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo.

Iako je uvjeren da USKOK Pripuzu ne može dokazati sumnje da je osnovao navodnu kriminalnu skupinu koja je fiktivnim poslovima izvukla 98 milijuna kuna i utajila 22 milijuna kuna poreza, Nobilo vjeruje da će u ovom slučaju slijediti dugotrajna pravna bitka. Posebno stoga što tužiteljstvo tvrdi da bi Pripuz na slobodi mogao ponoviti nedjelo pa će ustrajati na istražnom zatvoru, prenosi HRT.

Sudac istrage za sada nije prihvatio prijedloge obrane da se Pripuzu odredi jamčevina te mjere opreza u obliku zabrane pristupa svjedocima i zabrane obavljanja djelatnosti s otpadom.

USKOK sumnja da je Petar Pripuz od početka 2012. do svibnja ove godine radi izvlačenja novca ustrojio zločinačko udruženje povezavši u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike, među kojima je i njegov sin Ante te nekoliko direktora u više tvrtki za prikupljanje otpada.

Osim za Pripuza i njegova sina Antu, koji je nedostupan pravosuđu, istražni zatvor u četvrtak kasno navečer određen je Mati Juričiću, Zdeslavu Rimcu, Jakši Michieliju Tomiću, Anti Ljubičiću, Vesni Knežević, Miri Ćurčić i Markici Bajiću. Sa slobode se brane osumnjičeni Vjekoslav Knežević, Goran Paštar, Ivan Nakić i Stipe Buljubašić. Ante Pripuz nestao je ostavivši mobitel i automobil u garaži na Črnomercu nakon vijesti o uhićenjima.

Facebook Komentari