Ključ za stvaranje koalicije HDZ-HNS je pobjeda ovog čovjeka na lokalnim izborima

Prema pisanju Jutarnjeg lista, postigne li HNS dobar rezultat na nedjeljnim izborima – pri čemu se osobiti naglasak stavlja na utrku za župana u Varaždinskoj županiji – već u nedjelju navečer bi mogli krenuti pregovori HNS-a i HDZ-a o stvaranju koalicije.

HNS-ovci u nedjelju vode neizvjesnu borbu i u Dubrovniku i Zagrebu, ali najviše strepe – kako tvrdi isti izvor – od rezultata izbora u Varaždinskoj županiji, gdje je Štromarov protukandidat njegov negdašnji stranački kolega Čačić.

– Sve je moguće, pa tako i da Predrag Štromar izgubi od Čačića, a to bi za stranku bilo jako loše jer je Varaždinska županija primjer discipline i dobre organiziranosti HNS-ovaca. Ne bismo si to smjeli dopustiti, posebno s obzirom na to da već gubimo Varaždin od Čehoka – izjavio je Jutarnjem neimenovani izvor.

U slučaju lošeg rezultata, u HNS-u bi se – prema tim tvrdnjama – tražila odgovornost predsjednika stranke, a nastavila bi se suradnja s SDP-om.

No, ukoliko HNS pobijedi u ova tri mjesta – a osobito u Varaždinskoj županiji gdje je izravni konkurent Radimir Čačić – moguće je da bi već u nedjelju navečer – prema tvrdnjama istog izvora Jutarnjeg lista – započeli pregovori s Plenkovićem o koaliranju HNS-a s HDZ-om.

HNS-a za svoje ruke traži mjesto potpredsjednika Vlade i tri ministarstva ?

Ostaje nam da u nedjelju pričekamo rezultate lokalnih izbora i vidimo što će se od ovih najava ostvariti, prenosi lokalni portal evarazdin.

Na današnjoj završnoj predizbornoj presici Predrag Štromar je u društvu svojih kandidata za zamjenike Košića i Antolić Vupore zahvalio suradnicima i biračima koje je pozvao na nedjeljne izbore, ali i ujedno negirao najave o koaliciji HNS-a s HDZ-om.

Štromar je istaknuo da duh Sjevera podrazumijeva dvosmjernu i pristojnu komunikaciju, što u ovoj predizbornoj kampanji – kako je rekao – nije uvijek bio slučaj. Pozvao je birače da u nedjelju glasaju po svojoj savjesti kako bi se, prema njegovim riječima, još brže zavrtio kotač razvoja na Sjeveru, javlja evarazdin.

– Na zadnja dva izbora smo pokazali našu snagu i vrijednost i nismo izdali HNS-ovce i građane naše županije. Gospodin Čačić je podržavao i onu Oreškovićevu vladu i ovu sadašnju. – odgovorio je Štromar na pitanje evarazdina o medijskim najavama koalicije s HDZ-om.

Facebook Komentari