Čišćenje nepodobnih agrokorovih menadžera: Evo tko će biti Ramljakova desna ruka i tko su novi ‘ljudi od povjerenja

U ponedjeljak, 5. lipnja, na zajedničkoj skupštini devet najvažnijih kompanija u sastavu koncerna Agrokor raspravljat će se o razrješenju starih i imenovanju novih članova nadzornih odbora koje je odabrao Vladin povjerenik Ante Ramljak, što će biti početak velike smjene menadžera u tom carstvu.

Prema posljednjem prijedlogu čovjek od najvećeg Ramljakova povjerenja, koji će mu postati ‘desna ruka’ je 48-godišnji Teo Vujčić, donedavni direktor zrenjaninskog “Dijamanta”.

Teo Vujčić, odmah nakon odlaska prisilne uprave Antonija Alvareza III., postavljen je za predsjednika Uprave Konzuma te je zamijenio dotadašnjeg prvog čovjeka Konzuma Slavka Ledića i člana Uprave Domagoja Jelenca.

Kako piše Slobodna Dalmacija, u ponedjeljak će ga Alvarezov nasljednik Ante Ramljak postaviti i na čelo nadzornih odbora “PIK Vrbovca” i “Zvijezde”. Vujčić je već bio na čelnom mjestu “Zvijezde” prije nego ga je Ivica Todorić poslao u Zrenjanin.

Prije dolaska u Agrokor Vujčić je radio u “Luri”, konzultantskoj kući “AT Kearney” i splitskoj mljekari “Mils”, a imao je i vlastiti biznis. Riječ je o Imoćaninu s doktoratom na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Osim u “PIK Vrbovcu” i u “Zvijezdi” Vujčić će biti i na čelu Nadzornog odbora “Leda”, kojeg čeka najmukotrpnije raspetljavanje dužničkih odnosa unutar nekadašnjeg Todorićeva koncerna.

U Nadzornom odboru “Leda” Vujčiću će društvo, prema prijedlogu za nadolazeću skupštinu društva, praviti Vladimir Bošnjak i Luka Cvitan. Osječanin Vladimir Bošnjak (44) radio je, kao i Ramljak, u brokerskoj kući “CAIB”, koja više ne postoji. Poslije CAIB-a, bio je na visokim menadžerskim pozicijama u tvrtkama vezanima uz nekadašnju “Hypo banku”, danas “Addiko banku”, kao i u još nekim tvrtkama što se bave tržištem kapitala.

Bošnjak je drugi najveći čovjek od povjerenja Ante Ramljaka, jer će biti imenovan i na čelo NO “Konzuma”, porečke “Agrolagune” i “Jamnice”, te za člana NO “Zvijezde”. Uz njega i Vujčića, najviše funkcija u “Agrokoru” u ponedjeljak bi trebao zadužiti Luka Cvitan.

Nakon što je unutar menadžerske strukture holdinga “Agrokora” izabran kao jedan od najbližih Ramljakovih suradnika, Cvitan će u nadzorne odbore “Konzuma” i “Belja”. Riječ je o najmlađem kandidatu za nadzorne odbore “Agrokorovih” kompanija, koji je profesionalna iskustva nakupio u samom koncernu.

Unutar “Agrokora” Ramljak je pronašao još nekoliko menadžera i menadžerica koje će početkom idućeg tjedna postaviti u nadzorne odbore kompanija unutar koncerna. Riječ je o Anji Linić Sikavici i Dubravki Jusić-Crvenković koje su do odlaska Ivice Todorića iz kompanije radile u odnosima s javnošću “Agrokora”, sada će biti u nadzornim odborima “Konzuma”, “Zvijezde i “Jamnice”.

Dubravka Jusić-Crvenković još ranije je imenovana u novi nadzorni odbor “Tiska”, gdje je odlukom Ante Ramljaka već promijenjena i uprava.

Na listi novih nadzornih odbora negdašnjih Todorićevih tvrtki nalaze se i Ivica Tomljenović koji će biti imenovan u nadzorne odbore “Mladine” iz Jastrebarskog, “Agrolagune” i “Belja”, Ivona Skerlev koja će biti na čelu tvrtke “Zvijezda” i PIK Vrbovec, Dunja Šimunić Mehdin ide u PIK Vrbovec i “Mladina”, Irena Weber na čelo “Agrolagune”, “Tiska”, Hido Lajtman u “Konzum”, “Agrolagunu”, “Tisak” i Dubravko Perović, koji će ući u nadzorne odbore vukovarskog VUPIK-a i “Jamnice”, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Komentari