Brzi & žestoki: Utrka ubrzanja na Aveniji Dubrovnik izaziva razne reakcije

Zbog održavanja utrke ubrzanja „Brzi & žestoki“, od petka, 2. lipnja, od 20 sati, do jutarnjih polazaka autobusa u ponedjeljka, 5. lipnja, za sav se promet zatvara Avenija Dubrovnik, na dijelu od raskrižja s Avenijom Većeslava Holjevca do Ulice Radoslava Cimermana.

Za vrijeme posebne organizacije, autobusne linije 109 Črnomerec – Dugave i 222 Remetinec – Žitnjak prometovat će djelomično izmijenjenim trasama.

S terminala Črnomerec, kao i iz Remetinca, autobusi će voziti uobičajenim trasama do raskrižja Avenije Dubrovnik i Cimermanove ulice, nastaviti desno Antallovom ulicom i Avenijom Većeslava Holjevca, skrenuti lijevo na Aveniju Dubrovnik i nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta. Pri povratku, autobusi prometuju istom izmijenjenom trasom.

Obostrano autobusno stajalište Velesajam te stajalište Muzej suvremene umjetnosti u smjeru zapada, neće se koristiti, a na izmijenjenom dijelu trase, na istočnom kolniku Avenije Većeslava Holjevca, uspostavit će se privremeno autobusno stajalište Muzej suvremene umjetnosti.

U tramvajskom prometu, od 00.30 sati u subotu, 3. lipnja, do nedjelje, 4. lipnja, do 23 sata, tramvajska linija 14 bit će skraćena do Savskog mosta, dok će linija 7 voziti skraćeno do Sopota.

Kako bi se osigurala čim kvalitetnija prometna povezanost, kao supstitucija tramvajskog prijevoza uvodi se izvanredna autobusna linija 607 Savski most – Sopot – Savski most.

Utrka ubrzanja Brzi i žestoki powered by Ciak Auto na vrelom asfaltu Avenije Dubrovnik održava se od prošle godine. Ova atraktivna utrka jedini je oktanski događaj koji se održava u glavnom gradu neke države.

Tijekom dva dana održavanja, u subotu 3. i nedjelju 4. lipnja, posjetitelji će uživati u utrci najnabrijanijih vozila iz 15 zemalja koji će se na stazi duljine četvrt milje (402 m) natjecati za titulu najbržeg.

Dionica Avenije Dubrovnik pokraj Zagrebačkog Velesajma će, osim impresivnih automobila i motocikala, i ove godine ugostiti popularne Dragstere – zvijeri koje se mogu zaustaviti samo uz pomoć padobrana, a posjetitelje će ponovno oduševiti i atraktivne moto akrobacije.

Unatoč velikom interesu i atraktivnom sadržaju, utrka je podijelila građane i izazvala žestoke rasprave na društvenim mrežama. Kako to biva, zatvaranje Avenije Dubrovnik na puna tri dana nije svima “sjelo”.

“Hrpa debila nema pametnijeg posla. Umjesto da idu gdje su bili do sada na ztz u Veliku Goricu. Smiješno blokirati jednu od najprometnijih ulica zbog 200 debila.” jedan je od mnoštva komentara koji upućuju kritiku organizaciji utrke unutar grada.

Facebook Komentari