Pokušaj atentata u Skoplju: Napadač pokušao ubiti ministra zdravstva zbog smrti svoje unuke

U Skoplju je danas pokušan atentat na dosadašnjeg ministra zdravstva Nikolu Todorova prema kojemu je napadač ispalio tri hica, ali ga nije uspio pogoditi.

Napadač je identificiran kao Ljupčo Stojanovski iz Velesa, a na Todorova je pucao ispred zgrade Ministarstva zdravstva gdje je ovaj krenuo obaviti primopredaju dužnosti s novim ministrom Arbenom Taravarijem.

Blic prenosi pisanje makedonskih medija koji su objavili da je atentator Stojanovski djed djevojčice Tamare koja je preminula čekajući da joj makedonski Fond zdravstva odobri sredstva za operaciju u inozemstvu, a odluka da su joj odobrena sredstava stigla je dan nakon njezine smrti.

Napad se dogodio u trenutku kada se Todorov na stepenicama zgrade ministarstva pozdravljao sa snimateljima i novinarima. Tada je Stojanovski izvadio pištolj i počeo pucati, nakon čega su priskočili pripadnici osiguranja koji su savladali napadača.

Todorov je, inače, visoki dužnosnik donedavno vladajuće stranke VMRO DPMNE, a prije dva dana podnio je ostavku na mjesto zastupnika u Sobranju Makedonije.

Facebook Komentari