Jesu li novi ministri Nekić, Kopal, Šiljeg ?

Darko Nekić Izvor: Dražen Prša

Dok premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković ne otkriva ima li većinu i tko će biti novi ministarski četverolist, državni tajnici u ministarstvima unutarnjih poslova, pravosuđa, uprave i zaštite okoliša te energetike izbjegavali su nakon današnje sjednice Vlade odgovore na pitanja novinara o tome hoće li biti ministri.

Upitan je li razgovarao s premijer Andrejem Plenkovićem oko toga da postane novi ministar unutarnjih poslova, državni tajnik u MUP-u Robert Kopal, koji je naprije sjeo u automobil, a onda ipak na novinarsko inzistiranje izašao i odvratio:

“Ne mogu vam to reći, prerano je o tome govoriti. Trenutno za tako nešto trebate pitati premijera, a ne mene.”

Na opetovano pitanje uz dodatak vidi li sebe na tom mjestu, poručio je da “on obavlja funkciju državnog tajnika i to je ono što je bitno”.

S premijerom jest razgovarao, ali o programu Ministarstva zaštite okoliša i energetike državni tajnik Mario Šiljeg, kako je kazao novinarima na njihovo inzistiranje o tome je li bilo riječi o tome da postane jedan od novih ministara.

Istaknuo je da će premijer sve predočiti, a upitan je li on spreman na to, rekao je: “Spreman sam i za preuzimanje, i za funkciju državnog tajnika, spreman sam i za eventualni povratak na sveučilište i prihvatit ću svaku odluku koju donese premijer Plenković”.

On će sam odlučiti, poručio je državni tajnik u Ministarstvu uprave Darko Nekić, a upitan za svoje želje istaknuo je:

“Ne bih se ja izjašnjavao. Kad dođe vrijeme, premijer će odlučiti”. Na opetovano pitanje što bi mu odgovorio da pita želi li biti ministar, odvratio je: “A što biste vi na mom mjestu?”

“Nemojte mi postavljati hipotetska pitanja. Nisam ga pitao, sam će objaviti kada za to dođe vrijeme”, kazao je i dodao kao i ostale mu kolege da “radi svoj posao”.

Facebook Komentari