Beljak: Sudbina Marijane Petir u HSS-u je zapečaćena

Izvor: N1

Gost N1 studija uživo bio je predsjednik HSS-a Krešo Belja koji je govorio o političkoj situaciji na nacionalnoj razini, ali i stanju unutar svoje stranke.

Osvrnuo se na nedavno potpisani koalicijski sporazum između SDP-a i HSS-a.

”Potpis je samo nastavak na dosadašnju politiku HSS-a i sve medijske špekulacije zadnjih tjedana su bili pritisci na koje smo se mi oglušili. Ništa se nije promijenilo, mi smo opozicija, a odgovornost za stanje u državi je na HDZ-u i Mostu.

Nekorektno je prebacivati lopticu na HSS. Mi smo opozicija zahvljajući volji birača od 11. rujna prošle godine”, kazao je Beljak.

Smatra kako je se model vladanja, koji postoji u Hrvatskoj već 27 godina, ubrzano ruši.

”Imamo krizu koja se očituje korz nestabilnost. Nama je potreban drugačiji model upravljanja i HSS neće sudjelovati u ničemu što gledamo zadnjih 27 godina. Mi smo ozbiljna stanka, nismo eksperiment. Mi smo svoje unutarstanačke probleme riješili i nekima smo trn u oku i ja im poručujem da ćemo to ostati i dalje”, kazao je.

”Mislim da SDP smatra da je koalicija s HSS-om njima u korist. To je uvijek u obostranom interesu. procjena je da postoji sinergija. A što će Bernardić reći to ćemo zajedno razgovarati. To je političar za kojeg će se još čuti na našoj sceni. Sa zajedničkim idejama i reformama ćemo raditi platfomu kojom ćemo iz temelja mijenjati društvo.

Prvi korak je zakon o političkim strankama. Mi ne možemo imati toliko stranaka i političara jer smo premali za to”, rekao je dodavši kako se ni o kakvim mjestima nije još razgovaralo.

Na kraju je Beljak otkrio i kakva politička sudbina unutar stranke čeka HSS-ovu europarlamentarku Marijanu Petir.

”Petir je ono što sama doredi da bude. Ono što je ona radila zadnje vrijeme ne priliči ponašanju prema stranci koja joj je dala sve. Njene bivše stranke – mogu to sada već reći, a o tome će odlučiti stranačka tijela.

Odluka nije na meni nego na tijelima, ali s obzirom na to što je radila mislim da je njezina sudbina zapečaćena”, rekao je Beljak.

Facebook Komentari