18.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Započeli radovi na izgradnji najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj vrijednog 170 milijuna...

Započeli radovi na izgradnji najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj vrijednog 170 milijuna kuna

Započeli su radovi na izgradnji najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj, Designer Outlet Croatia. Otvorenje ovog kompleksa, koji će biti smješten pored robne kuće IKEA Zagreb, u Poslovnoj zoni Zagreb istok, očekuje se tijekom proljeća, 2018. godine.

Designer Outlet Croatia gradit će hrvatska tvrtka STRABAG d.o.o iz Zagreba, prema najvišim standardima održivog razvoja, što potvrđuje i međunarodni certifikat za zelenu gradnju BREEAM.

Tvrtka STRABAG je na međunarodnom natječaju dobila ovaj posao vrijedan više od 170 milijuna HRK, a ranije je sudjelovala u vođenju projekta izgradnje niza velikih projekata u Hrvatskoj, uključujući i izgradnju robne kuće IKEA Zagreb, piše poslovni.hr.

Investicija u Designer Outlet Croatia, zajednički je pothvat tvrtke IKEA Centres i švicarskog Mutschler Outlet Holding AG, koje već imaju sličnu suradnju u realizaciji projekta Designer Outlet Algarve u Portugalu, čije se otvorenje očekuje ove jeseni.

Najvećim outlet kompleksom u Hrvatskoj upravljat će konzultantska tvrtka ROS Retail Outlet Shopping, poznati austrijski upravitelj dizajnerskih outleta koji upravlja i razvija poslovanje outlet centara diljem Europe, uključujući i Shopinn Brugnato Outlet Village u Italiji, Premier Outlet Budapest u Mađarskoj, Designer Outlet Soltau u Njemačkoj i druge.

Dodatan poticaj kupovini građanima bi mogla dati i arhitektura ovog dizajnerskog outleta, inspirirana hrvatskim regijama, za što je zaslužan integrirani dizajn ATP inženjera arhitekture.

Designer Outlet Croatia bit će izgrađen u dvije faze, a očekuje se da će prva faza izgradnje biti završena na proljeće, 2018. godine. Tada će se Designer Outlet Croatia protezati na više od 15.000 četvornih metara sa 90 lokala, prosječne površine 170 četvornih metara, koje zakupci mogu spajati za potrebe većih dućana.

Najnovije

Još iz rubrike