Vrdoljak poziva na prosvjed: Došlo je vrijeme da kažemo stav

Prosvjedne akcije za obrazovnu reformu, osim u Zagrebu, održat će se 1. lipnja u Splitu, Rijeci, Zadru, Poreču i Karlovcu sa zahtjevom za razrješenjem ministra obrazovanja Pave Barišića, te razrješenjem i ponavljanjem natječaja u stručnim tijelima za provedbu kurikularne reforme.

Prosvjedne akcije organizira GOOD inicijativa iz koje poručuju da je obrazovna reforma i dalje hrvatski javni interes te da Hrvatska može bolje od aktualne političke garniture.

Uz razrješenje ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića na prosvjedima će se tražiti razrješenje predsjednice Posebnog stručnog povjerenstva Dijane Vican te ponavljanje natječaja za voditelja i članove Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu, izvijestio je organizator, GOOD Inicijativa za uvođenje građanskog odgoja u obrazovanje u škole, koja okuplja 50-ak organizacija civilnog društva iz cijele Hrvatske.

Pod nazivom “Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma“ prosvjed će u Zagrebu početi u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, a u isto vrijeme počet će i u drugim gradovima.

Brojne javne osobe, među kojima su i političari su najavili svoj dolazak na prosvjed. Jedan od njih je i Ivan Vrdoljak koji je putem svoje Facebook stranice pozvao sve da dođu podržati ovu akciju.

”Nakon godinu i pol dana ideoloških udara na najvažniju reformu došlo je vrijeme da jasno kažemo stav. A stav je da kurikularnu reformu vode ljudi koji maju emociju za budućnost, a ne emociju za prošlost.

Zato se vidimo u 18 sati na prosvjedu koji će reći ‘da’ budućnosti, a ne prošlosti. Ja sam tamo sa svojim klincima”, poručuje u videu Vrdoljak.

Poziv na prosvjed 01.06.

Nadam se da ćete izdvojiti svojih pola sata sutra u 18 sati i pridružiti se mojoj obitelji i meni kako bi poslali jasnu poruku ekstremnoj desnici da maknu kandže s najvažnije reforme hrvatskog društva.

Posted by Ivan Vrdoljak on 31. svibnja 2017

Facebook Komentari