U slučaju izbijanja 3. svjetskg rata – ovo će biti najsigurnija utočišta

Uslijed brojnih terorističkih prijetnji, tenzija na korejskom poluotoku, te zategnutih odnosa između niza zemalja, svijet je, čini se, postao vrlo nesigurno mjesto. 

U posljednje se vrijeme tako sve više govori da je svijet na rubu sveopćeg svjetskog sukoba, ili točnije, 3. svjetskog rata. U slučaju izbijanja novog značajnog sukoba, koje bi to bile zemlje u kojima bi se moglo pronaći utočište?

Evo popisa koje je kompilirala stranica Express.uk.

Butan

Zemlja se nalazi između Kine i Indije, okružena je planinama, te je idealna destinacija za one koji vole prirodu i čist zrak. Butanci su među najnaprednijim zemljama po mjerama o očuvanju prirode, pa je vlada odlučila da će najmanje 60 % zemlje ostati prekriveno šumama. Također, svaki mjesec na jedan dan zabranjuju vožnju automobila.

Fidži

Ovaj je otok u Tihom oceanu udaljen je od velikih gradova, tvornica i industrijskih centara, nalazi se daleko od potencijalnih izvorišta sukoba, a okružen je čistim morem te ima bogatu poljoprivrednu proizvodnju.

Malta

Malta bi u slučaju sukoba vjerojatno ostala netaknuta, a nudi ugodnu klimu i okoliš.

Švicarska

Švicarska je bogata, čista, a i u povijesti je znala ostati izvan svjetskih sukoba, te će vjerojatno tako i ostati.

Grenland

Iako klima Grenlanda predstavlja veliki izazov za one koji ne vole naročito hladnoću, zemlja dalekog sjevera bi ostala pošteđena ratnih vihora, s obzirom da je 81% površine prekriveno ledom.

Čile

Grad Punta Arenas u Čileu najudaljenija je točka na svijetu od bilo koje države koja posjeduje nuklearno oružje.

Island

Radi se o jednoj od najmiroljubivijih zemalja svijeta. Iako islandska klima i nije najugodnija na svijetu, jer se temperatura rijetko penje iznad 15 stupnjeva, zemlja obiluje brojnim prirodnim ljepotama.

Novi Zeland

Po miroljubivosti su ravni Islandu, a uz to imaju i vrlo ugodnu i blagu klimu. Udaljeni su od žarišta ratnih sukoba, a gospodarstvo im je samodostatno.

Facebook Komentari