18 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo U Rusiji nepoželjni crnogorski lideri Đukanović, Marković, Brajović..

U Rusiji nepoželjni crnogorski lideri Đukanović, Marković, Brajović..

Crnogorski premijer Duško Marković, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i predsjednik vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović su samo neka od imena koja se nalaze na “crnoj listi” Kremlja kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, piše podgorička “Pobjeda”.

Pozivajući se na diplomatske izvore, ovaj podgorički dnevnik piše da su na istoj listi i ministri te zastupnici koji su se zalagali za priključenje Crne Gore NATO-u.

Iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova je najavljeno da će biti poslana zamolba ruskom ministarstvu da im se dostavi spisak nepoželjnih osoba kako bi se izbjegla situacija koja se dogodila poslaniku u skupštini Miodragu Vukoviću.

Međutim, prema informacijama Pobjede, Moskva nema obavezu, a ni namjeru objaviti listu nepoželjnih osoba iz Crne Gore.

“Spisak sadrži imena najmanje 70 osoba koje će se Moskva striktno pridržavati na aerodromskim kontrolama. Čak su provjeravani i poslanici Demokratskog fronta na svojim putovanjima”, rekao je izvor Pobjede blizak ruskoj diplomatiji.

Dnevni list Dan objavio je jučer da su na “crnoj listi” i članovi Predsjedništva DPS-a, njih 14, što znači i premijer Duško Marković, ministar unutrarnjih poslova Mevludin Nuhodžić, potpredsjednik vlade Milutin Simović.

Informacija lista Dan potvrđena je i Pobjedi iz diplomatskih izvora.

Nepoželjni u Rusiji su, prema saznanjima Pobjede, i brojni direktori velikih kompanija u Crnoj Gori za koje se pretpostavlja da su imenovani ili da su bliski vlasti.

Najnovije

Još iz rubrike