U nedjelju će u Splitu biti bitan doslovno svaki glas: Mrtva utrka Keruma i Opare

Ova Kerumova prednost od jedan posto, zasada ne znači ništa jer je čak 14,5 posto ispitanika koji namjeravaju izići na izbore – još neodlučno. Upravo će oni presuditi tko će postati prvi čovjek Splita.

Najnoviji rezultati rapoloženja birača u Splitu, odnosno anketa agencije Promocija Plus, pokazuje da protukandidati vode mrtvu utrku!

Željko Kerum je nešto bolji 43.4, a Opara 42.2 posto! Ova Kerumova prednost od jedan posto, zasada ne znači ništa jer je čak 14,5 posto ispitanika koji namjeravaju izići na izbore – još neodlučno. Upravo će oni presuditi tko će postati prvi čovjek Splita! To bi mogla postati splitska tradicija jer i prošli je gradonačelnik Ivo Baldasar pobjedio sa samo 400-ak glasova prednosti.

Ljevica sada nema svog kandidata, pa je zanimljivo vidjeti koga biraju. Oni koji su podržali HDZ-ovu listu za vijeće uglavnom će podržati Oparu, Kerum im je uzeo 9 posto, uz očekivano svoje birače.

Gotovo 40 posto birača stranke Pametno neće izići na izbore, ali oni koji hoće – uvjerljivo češće biraju Oparu, vidimo 37 posto.

To nije slučaj s biračima MOST-a, ali ni SDP-a. Njima je favorit uglavnom Kerum. No tko god od njih na kraju pobijedio, čeka ga izazov sastavljanja većine, HDZ je osvojio najviše, ali većinu nema, a upitno je tko će i kako do nje doći, osobito nakon teških riječi koje su već pale u ovom dvoboju, javlja RTL.

Facebook Komentari