Slučaj koji je potresao Hrvatsku: progovorila baka pokojnog trogodišnjaka iz Pule

Ad

Slučaj ubijenog dječaka Denisa Pašića i dalje potresa javnost. Za HRT je prvi put svoju stranu priče iznijela Rita Rojnić, majka uhićene Chiare Pašić koja je osumnjičena za ubojstvo trogodišnjeg sina. Baka tvrdi kako je sustav već dulje znao da njezina kći ima ozbiljne psihičke probleme.

Chiara od 15. godine ima psihičke probleme koji su se ponajviše očitovali u stalnim lažima i brojnim seksualnim vezama. Kao maloljetnica rodila je kćer koja danas živi s bakom. Psihičku nestabilnost liječnici su utvrdili više puta. Umjesto odlaska na liječenje Chiara je 2011. godine otišla u Bosnu i Hercegovinu. Potkraj prosinca 2016. vratila se u Pulu s tada dvogodišnjim Denisom čiji je otac završio u zatvoru zbog problema s drogom.

Rita Rojnić kao drugi veliki propust ističe to što iz Centra ni nakon sedam dana nisu nazvali da pitaju kako je kći Chiare Pasić proživjela traumatični događaj.

Podsjetimo, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je na konferenciji za novinare da je Ministarstvo provelo nadzor nad radom Centra za socijalnu skrb u Puli i izvršilo uvid u svu dokumentaciju koja se odnosi na tragično ubojstvo trogodišnjaka.

Facebook Komentari