Ratovi se u SDP-u ne stišavaju, na čelno mjesto u SDP-u puca osam kandidata

Ratovi se u SDP-u ne stišavaju, nego razbuktavaju, stranka je otvorila proces potrage za novim liderom, a na poziciju šef stranke ‘puca’ navodno čak sedam kandidata i jedna kandidatkinja.

Pronalaženje novog lidera bit će strašno težak proces i vjerojatno je lakše smijeniti Bernardića nego pronaći adekvatnog kandidata koji bi ga mogao zamijeniti u kadrovski devastiranoj stranci, piše Globus.

Premda još nitko nije najavio da bi ušao u utrku za novog predsjednika ili predsjednicu SDP-a, u stranci se spominju imena osmero potencijalnih kandidata: Sniša Hajdaš Dončić, Bojan Glavašević, Sabina Glasovac, Peđa Grbin, Mirando Mrsić, Zvonimir Mršić, Ranko Ostojić i Tonino Picula.

K tome, predlaže se instaliranje iz Podravke nedavno otpuštenog Zvonimira Mršića kao SDP-ova kandidata za premijera, a u stranci marginalizirani Mirando Mrsić preko društvenih se mreža dovikuje s Iblerom i vodi rat s Rajkom Ostojićem.

Naime, dvojica doktora ne vole se još od Rebra pa sve do SDP-a i Ostojić bi navodno Mrsića najradije izbacio iz stranke.

Ako izbori ne budu tako skoro, onda je najrealnije da će rasti pritisak kako bi se Bernardić sam povukao i tada će, kako je Globusu rekao jedan od bivših SDP-ovih ministara, polako početi sudjelovati i neki od njegovih sada najbližih suradnika, a i već sad se, tvrdi, vidi raslojavanje u njihovim redovima.

Facebook Komentari