Predsjednik Vlade u Osijeku: Projekt Slavonija ključan okvir za razvoj istoka Hrvatske

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Osijek, gdje je odgovarao na pitanja novinara o aktualnim temama.

Istaknuo je da je Projekt Slavonija jedan od ključnih okvira za razvoj istoka Hrvatske.

„U proteklih sedam do osam mjeseci angažirani smo da sve aktivnosti, koje se tiču nacionalne i županijske razine te apsorpcije europskih sredstava stavimo u funkciju razvoja ovog dijela Hrvatske, od gospodarstva i ruralnog razvoja, regionalnoga razvoja i poljoprivrede, do malog i srednjeg poduzetništva te obrazovanja i sveučilišnih centara“, kazao je predsjednik Vlade.

Predsjednik Vlade podsjetio je da je danas položen kamen temeljac za izgradnju novog paviljona Studentskog doma u kampusu osječkog Sveučilišta.

Naglasio je da je Vlada izdvojila 30 milijuna eura za integrirano teritorijalno upravljanje Osijeka, 117 milijuna kuna za luku rasutih tereta kuna te 60 milijuna kuna za obnovu osječke Tvrđe.

„Sve to govori koliko su Vlada i svi resori angažirani prema gradu Osijeku, Slavoniji i Baranji. To je za nas bitna odrednica i na tom tragu ćemo raditi i u budućnosti“, istaknuo je predsjednik Vlade.

Share This Article