Plenković ne mora u srijedu predstaviti ministre

Na plenarnoj sjednici 7. lipnja premijer treba predložiti nove ministre, kazao je u utorak predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a samo dan kasnije pomaknut je i taj rok – na 8. lipnja, sudeći prema najnovijoj izjavi za medije Jandrokovića netom nakon danas održane sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika.

Sukladno članku sedam Zakona o Vladi premijer mora na prvoj plenarnoj sjednici predložiti nove ministre i očekujem da će on vrlo brzo dostaviti prijedlog, kazao je Jandroković i dodao da je početak nove plenarne sjednice zakazan za srijedu 7. lipnja i da bi taj ili dan kasnije trebao doći prijedlog novih ministara o kojima će se prema Poslovniku Sabora raspravljati na matičnim odborima, a na plenarnoj sjednici će se o njima glasovati.

Upitan ima li HDZ većinu, kazao je da su je demonstrirali prilikom izbora predsjednika Sabora i da uvjeren je da će je imati i za izbor novih ministara, no sve će se vidjeti nakon drugog kruga lokalnih izbora.

Na dnevnom redu ima oko 120 točaka, a Sabor će – kada je riječ o plenarnoj sjednici – raditi zbog praznika u lipnju od ponedjeljka do srijede

Facebook Komentari