Maksim Poletaev: Todorić nam je lagao, ozbiljno razmišljamo o tužbi protiv njega

Sberbank je oprezan u novom financiranju, traži jamstvo da će se novoodobrena sredstva vratiti te bolju suradnju s izvanrednom upravom i Vladom, kazao je prvi zamjenik predsjednika uprave Sberbanka Maksim Poletaev otkrivši i da razmišljaju o tužbi protiv obitelji Todorić. Iznosi i zamjerke na profesionalnost tima koji vodi proces.

Prvi zamjenik predsjednika uprave Sberbanka Maksim Poletaev je u razgovoru za Večernji list rekao je da su mu dugo lagali prezentirajući mu nepotpune bilance.

Izgubili su povjerenje, a ono je temelj za nastavak spašavanja pa zato i razmišljaju o tužbi protiv obitelji Todorić.

Što se tiče zahtjeva Sberbanka, Poletaev je jasan – traže jamstvo da će se novoodobrena sredstva vratiti te bolju suradnju s izvanrednom upravom i Vladom, a nakon sastanka održanog s premijerom Andrejem Plenkovićem u Banskim dvorima u ponedjeljak kaže da su imali otvoren dijalog.

“Premijeru sam jasno rekao kakva je naša pozicija. Prva zamjerka odnosi se na profesionalnost tima koji vodi proces što je važno s obzirom na vrlo jaku konkurenciju trgovačkih lanaca. Važno je znati da je potrebno na tom području imati menadžment koji ima iskustva u tom segmentu u ovom važnom razdoblju za kompaniju.

Izgleda da toga sada nema u Agrokoru. Nema dobre organizacije vezane uz tekuće poslovanje. Mislim da bi tim u Agrokoru morao provesti najbolju praksu u segmentu maloprodaje i jedino tako mogu poboljšati trenutačno stanje.

Druga izjava prema premijeru vezana je uz novi dug jer želimo imati transparentan proces”, rekao je Poletaev Večernjem listu.
Ističe i da prema njihovoj procjeni “Agrokoru treba manje novca za likvidnost.

“Zašto kompanija treba toliki novac? Naša procjena pokazuje da Agrokoru treba manje novca za likvidnost i da treba pronaći jeftiniji način financiranja kompanije nego što je kroz roll-up.

Trenutačni prijedlog roll-up za nas nije prihvatljiv jer smo mi najviše izloženi, za 1,1 milijardu eura. Želimo i veći stupanj međusobnog povjerenja vezanog uz dobivanje informacija, komunikaciju, povjerenje i reakciju od nas ili vaše Vlade i g. Ramljaka.

Rekao bih da je sastanak bio veoma produktivan jer smo počeli slušati jedni druge”, kaže Poletaev.

Facebook Komentari