Kerum i Opara otkrili što stvarno misle jedan o drugome

Izvor: N1

U drugom izbornom krugu za poziciju gradonačelnika Splita borit će se HGS-ov Željko Kerum, kojemu je povjerenje u prvom krugu dalo 30,4 posto splitskih glasača, te HDZ-ov Andro Krstulović Opara, koji je u prvom krugu osvojio 26,1 posto glasova.

Kerum smatra da bi njegova pobjeda Splitu donijela bolju kvalitetu života jer je, kako je ustvrdio u sučeljavanju u Dnevniku Nove TV, “već dokazao da je vizionar i građevinar što su građani prepoznali i zato je pobijedio u prvom krugu”.

“Mi želimo grad za sve, a ne samo za pajdaše”, odvratio je na to Opara kazavši da će ”građani će u nedjelju birati pristojnog, radišnog i mirnog čovjeka, koji ima sjajnu viziju i odlučnost uvesti grad u 21. stoljeće, gdje nije bio već osam godina”.

“Opara prima državnu plaću, a nikada nije radio ništa. Nije bio primjećen ni u Saboru ni u Gradskom vijeću. Da je Opara bio nezavisni, bio bi gori od Baldasara”, poručio je Kerum, a kad mu je Opara poručio da su mu “sve firme propale”, Kerum mu je rekao da se “bavi lažima i obmanama”.

“Ja sam državi za hotel Marjan platio 170 milijuna kuna. Neka Opara kaže što je to platio državi. Grad ću i dalje voditi kao tvrtku. Mi smo u mom mandatu poslovali pozitivno, pomagali smo nezaposlenima, studentima i umirovljenicima”, ustvrdio je Kerum.

Na konstataciju da ne mogu pobijediti samostalno i pitanje kako će to uspjeti bez glasova ljevice i stranke Pametno, Kerum je kazao: “Već sada imam 21 vijećnika da stvorim većinu. Četiri vijećnika iz HDZ-a, tri iz Mosta, tri iz Pametnog i tri iz SDP-a. Ja sam matematičar i računam čak i da nekolicina prebjegne – imat ću dovoljno. Uspoređivati mene i Oparu je kao uspoređivati gradilište i kazalište”.

“Ovo je čista ilustracija koliko smo različiti gospodin Kerum i ja, kao crno i bijelo, kao dan i noć. Mi želimo grad za sve, a ne samo za tvrtku jednog čovjeka. Kritike upućuje gospodin Kerum, a sve su mu tvrtke propale. Ja sam 27 godina radio za jednu tvrtku, predstavljao Hrvatsku u svijetu”, ustvrdio je Opara.

Na pitanje kako bi riješili problem Spaladium Arene, Kerum je odgovorio: “Aneks ugovora je potpisan bez suglasnosti Gradskog vijeća. HDZ je stvorio taj problem. Spaladium Arena je završena puno prije moga mandata. Na tome je inzistirao Sanader prije nego što sam je postao gradonačelnik Splita”.

“Grad Split je stvorio problem sa Spaladium arenom u vrijeme kad je gospodin Kerum bio gradonačelnik i to samo zato što je on u blizini htio trgovački centar, a taj mu je centar bio konkurencija. Mi ćemo napraviti sve da to riješimo”, obećao je Opara.

Što se tiče prodaje gradskih dionica Hajduka strateškom partneru, Kerum je kazao da je “strateški partner udruga ‘Naš Hajduk’ i da je on za prodaju dodatnih dionica, ali da gradu ostane 26 posto kao kontrola”.

Pritom je podsjetio da je Opara “navijače Hajduka nazvao orjunašima”. Model za Hajduk je izvrstan, u trenutku kad osnaži, doći će trenutak da Hajduk razgovara s Gradom Splitom”, smatra Opara.

Upitan kako to da je nula kuna potrošio na kampanju, Kerum je rekao: “Moj sponzor su firme mog sina i nećaka. Oparu financiraju firme koje rade za HDZ i tu će institucije imati posla”. “Mi smo sukladno zakonu i dobroj praksi sve objavili. U Splitu sa svakog zida visi veliki vođa Kerum. Ovo što imamo sada građani siguran sam da ne žele”, uvjeren je Opara.

Za sam kraj na pitanje koja je najbolja osobina koju vidi kod svog protukandidata, Opara je pobrojao: “Kerum je simpatičan, drag i veseo čovjek, i želim mu da i dalje uveseljava građane”.

Kerum za Oparu nije imao lijepih riječi, već je samo kazao: “Nikakvu. Jako loš čovjek”.

Facebook Komentari