18.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Jandroković: Velika koalicija zasad nije opcija

Jandroković: Velika koalicija zasad nije opcija

Prilikom današnjeg boravka u Koprivnici predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je da još nisu iscrpljene mogućnosti da se parlamentarna većina formira u ovom sazivu Sabora, te da velika koalicija zasad nije opcija jer još postoje druga rješenja.

“Većinu smo već imali pri izboru predsjednika Sabora, a isto tako vjerujemo da ćemo većinu pokazati za izbora novih ministara”, rekao je Jandroković novinarima.

Na upit hoće li dio eventualne vladajuće većine biti i nezavisni saborski zastupnik Željko Lacković, koji je glasovao protiv opoziva ministra Zdravka Marića unatoč prethodnim najavama da će biti za opoziv Jandroković je kazao da je on bio dio vladajuće većine pa da vjeruje da će tako biti i pri izboru novih ministara.

Da li se u HDZ-u vodila rasprava o mogućoj velikoj koaliciji kao načinu izbjegavanja novih parlamentarnih izbora, Jandroković je kazao da HDZ ne bježi od novih izbora ako će biti nužni.

“Držimo da još nisu iscrpljene mogućnosti da se u okviru ovog parlamentarnog saziva formira parlamentarna većina. To bi bilo dobro jer bi se izbjegao trošak koji nose novi izbori koji bi usporili sve reformske procese”, kazao je Jandroković.

Najnovije

Još iz rubrike