Esih, Glasnović, Hasanbegović: Pa valjda sada vrijedimo barem jednako kao Pupovac

Dražen Prša (ilustracija)

Nakon drugog kruga lokalnih izbora pred HDZ-om je slaganje nove saborske većine i izbor četiri nova ministra. Iako je za potporu predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću glas dalo 76 zastupnika, neće svi oni ponovno dati potporu HDZ-u, barem ne bez novih uvjeta. To posebice vrijedi za trojac koji čine Zlatko Hasanbegović, Bruna Esih i Željko Glasnović.

“Naslijepo nećemo dati podršku, očekujemo ozbiljnu raspravu o svim smjerovima državne i nacionalne politike na područjima unutarnje i vanjske politike. Posebice nas zanima smjer politike u kulturi, gospodarstvu, kao i odnos prema Srbiji i Bosni i Hercegovini. Nije tu riječ samo o kadrovskim rješenjima i potpori određenim ministrima”, neslužbeno je poručeno iz krugova bliskih Hasanbegoviću, Esih i Glasnoviću, piše Večernji list.

Osim toga, PoručujU da je po broju zastupnika jednak SDSS-u Milorada Pupovca, pa sukladno tome očekuju barem jednaku razinu poštovanja prema tom novom saborskom klubu, kao što ga premijer i šef HDZ-a, Andrej Plenković, kako kažu, ima prema Pupovcu.

Budući da su se okolnosti promijenile i da Hasanbegović više nije član HDZ-a, pa će s Esih, koja je kao nezavisna zastupnica izabrana s liste HDZ-a u Sabor, i nezavisnim Glasnovićem osnovati saborski klub, u HDZ-u više ne mogu računati, poručuje ta trojka, da će Hasanbegović i Esih biti dio HDZ-ove glasačke mašinerije, piše Večernji list.

HDZ će, zato, već tih početnih 76 ruku, koje vjeruje da ima, morati napraviti određene ustupke Hasanbegoviću i Glasnoviću koji je Vladu već prisilio da mu potpiše jamstva koja se tiču branitelja i prava pripadnika HVO-a.

Esih za Jandrokovića nije ni glasovala, pa pregovori s njom tek predstoje, ako HDZ računa i na nju kao 77. zastupnicu na svojoj strani.

Facebook Komentari