Završnica kampanje: Splitsko dalmatinska županija bira između Bobana i Bulja

Dražen Prša (Ilustracija)

Birači naše prostorno najveće županije, Splitsko – dalmatinske, u nedjelju će birati novoga župana između HDZ-ovog Blaženka Bobana i MOST-ovog Mira Bulja.

Donedavni partneri u Saboru u završnici su kampanje. Boban je samouvjeren jer ima veliku prednost iz prvoga kruga, dok ”sinjski bombarder” Miro Bulj žestokom retorikom pokušava privući što veći broj građana na birališta.

Bulj se nada kako može postati prvi splitsko- dalmatinski župan koji nije iz HDZ-a, dok Blaženko Boban, koji je dobio dvostruko više glasova u prvome krugu očekuje uvjerljivu pobjedu.

”Ljudi će prepoznati program, prepoznat će one vrijednosti koje iz programa proizlaze, prepoznat će ono iz čega će vidjeti da će u iduće četiri godine u Splitsko-dalmatinskoj županiji biti boljitak.”, rekao je Blaženko Boban.

”Pozivam sve birače bez obzira na ideologiju, svjetonazor, sve naše građane iz svih lokalnih samouprava, dajte mi potporu, izađite na izbore i imat ćete narodnog župana”, rekao je Miro Bulj kandidat MOST-a za župana splitsko dalmatinske županije.

Temelj Bobanove kampanje su demografska obnova i niz infrastrukturnih projekata.

“Poput tunela Ravče, poput brze ceste Zagvozd – Imotski, poput brze ceste Dugopolje- Sinj i naravno tunela Kozjak. Rekao sam jučer na press- konferenciji da ću kampirat u Zagrebu dok se ne pokrene taj tunel.”, obećaje Boban.

Bulj tvrdi da je upravo zbog loše HDZ-ove vlasti Zagora opustjela, obećava besplatne udžbenike i prijevoz za učenike i studente, nove Domove zdravlja.

“Obećajem s ovoga mjesta da će moji prvi potezi biti da svi štetni ugovori idu na reviziju te da će biti ukinuti”, najavljuje Bulj.

Boban javno ne spominje svog protukandidata, dok Bulj to čini svakodnevno. Naziva ga zamjenskim županom i poslušnikom Zagreba.

”On je lutka na koncu, mega lutka, ja ga izazivam na sučeljavanje, nakon svih ovih lažnih projekata, pustih tunela, asfaltiranja od Splita do Brača, jedini njihov projekt je uhljebljivanje”, rekao je Bulj.

“Sučeljevanja, moram reći, uvijek, svugdje i u svako doba, ali temeljem projekata, moram naglasit jedan detalj; u prvom krugu i sada u drugom krugu ja još nisam spomenuo ime nijednog kandidata.”, rekao je Boban.

Boban je veliki favorit i Miru Bulju će u nedjelju trebati malo čudo da nadoknadi zaostatak u glasovima. Istaknutiji SDP-ovci Bulju su ovih dana pružali neizravnu potporu, no pitanje je ima li on od toga više štete ili koristi.

Facebook Komentari