U Bagdadu dva teroristička napada: ukupno 20 žrtava, 80 ranjenih

Novi napad automobilom bombom s najmanje sedam žrtava počinjen je jutros u Bagdadu nakon sinoćnjega s 13 žrtava za koji je odgovornost preuzela džihadistička Islamska država. U oba napada ranjeno je 80 osoba, rekli su sigurnosni izvori o nasilju kojim je obilježen početak svetog mjeseca ramazana.

Napad se dogodio blizu jedne od zgrada vlade u četvrti al-Karkh, a osim sedam žrtava ranjeno je najmanje 30 osoba, među njima su policajci, prenosi agencija dpa.

Sinoć kasno navečer je najmanje 13 osoba ubijeno, a 40 ranjeno, prema zadnjim podacima u napadu automobilom bombom u središnjem dijelu Bagdada.

Autobomba je detonirana u užurbanoj gradskoj četvrti Karadi u kojoj se okuplja veliki broj ljudi. Prema lokalnim medijima i društvenim mrežama, eksplozija se dogodila ispred popularne slastičarnice, piše HRT.

Za prvi napad odgovornost je preuzela takozvana Islamska država (IS). Nekoliko sati poslije, u drugome napadu ozlijeđeno je najmanje 38 osoba, a za njega još ntiko nije preuzeo odgovornost.

Najnoviji atentati automobilom bombom izvedeni su tijekom ramazana kada mnogi ljudi ostaju poslije ponoći u gradu i pripremaju se za novi dan posta jednomjesečnog posta.

Četvrt Karada bila je poprište velikog napada kamionom bombom 2016., u kojem su ubijene 324 osobe, što je bio najsmrtonosniji atentat u Iraku od američke invazije 2003.

Facebook Komentari