Petrov ignorirao proslavu Dana Hrvatskog sabora, Jandroković položio vijence na Mirogoju

U prigodi obilježavanja Dana Hrvatskoga sabora danas se održava svečani prijam, na kojem će se okupljenima obratiti predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Prijamu je nazočio predsjednik Vlade Andrej Plenković, ali ne i Božo Petrov, donedavni predsjednik Sabora.

Miroslav Šimić, predsjednik Kluba Mosta, gostovao je u programu N1 i pokušao objasniti zašto nema Petrova.
“Ne mislim da se radi o nepoštivanju institucije, dio Kluba Mosta su ovdje, mislim da je to situacija po većini klubova, obzirom da su u pitanju lokalni izbori”, rekao je Šimić.

Upitan za paradoks da se slavi Dan Hrvatskog sabora, a nema parlamentarne većine, Šimić je istaknuo da to pitanje treba postaviti premijeru Andreju Plenkoviću.

“On nas je prije mjesec dana uvjeravao da ima većinu, nakon što je smijenio četvoricu ministara. Jasno je danas da tad nije govorio istinu”, rekao je Šimić.

Previše se odugovlači s predstavljanjem novih ministara.

“Mislim da se već sad predugo odugovlači, nemamo ministre potvrđene u Saboru, imamo državne tajnike, koji nemaju jednake ovlasti kao ministri. Krajnji rok je davno prošao, imamo najavu da će se dogoditi u srijedu, ali vidit ćemo”, rekao je Šimić za N1.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i saborsko izaslanstvo prije svečanosti sudjelovao je na ceremoniji polaganja vijenaca na Gradskom groblju Mirogoj.

Jandroković je u izjavi novinarima istaknuo kako je 30. svibnja 1990. jedan od najvažnijih dana u novijoj hrvatskoj povijesti, jer je toga dana, nakon provedenih demokratskih izbora, izabrani prvi put u modernoj hrvatskoj povijesti višestranački Sabor.

Tom prilikom Jandroković je komentirao je političku krizu u Hrvatskoj.

Facebook Komentari