Ministar Kujundžić i župan Ivo Žinić u posjeti DZ Kutina: Dodatni tim za Hitnu pomoć

Župan Ivo Žinić je u utorak je nazočio službenom posjetu ministra zdravstva Republike Hrvatske Milana Kujundžića Domu zdravlja Kutina.

Ministar i župan su u društvu ravnateljice Doma zdravlja Kutina Sanje Habek obišli prostore Doma zdravlja Kutina, nakon čega je održan radni sastanak na temu: Poslovanje Doma zdravlja Kutina, razvojni ciljevi, projekti i potrebe.

” S ministrom Kujundžićem, od početka njegovog mandata jako dobro surađujem. Danas u DZ Kutina dogovorili smo određene poslove što govori o dolasku još većeg broja specijalista što će bit jedan od velikih iskoraka u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Razgovarali smo i o hitnoj pomoći kako bi se kroz cijelu godinu osigurao dodatni tim koji bi upotpunio zdravstvenu zaštitu u županiji”, kazao je župan Ivo Žinić.

“Nakon obilaska DZ Kutina mogu izraziti veliko zadovoljstvo glede tehničkih uvjeta, organizacije i ljudskih resursa. To je za svako pohvalu, što ne znači da ne treba dalje, idemo dalje, dogovorili smo i to je već u izradi, palijativna medicina će krenuti s radom u Kutini, dogovorili smo novu specijalizaciju, novu pedijatriju, ginekologiju.

Ono što treba pohvaliti je da već sada dolazi određeni broj specijalista u Kutinu iz bolnice u Sisku i dogovor je da, što je i plan ove Vlade, specijaliste treba primaknuti pacijentima a ne pacijente voziti daleko.

Proširit ćemo mrežu specijalista koji će dolaziti u Kutinu. Vjerujem da će budući gradonačelnik uz pomoć župana ove trendove nastaviti i da će razina zdravstvene zaštite u Kutini biti dobra kao i do sada, a u pojedinim segmentima još i bolja “, kazao je ministar Kujundžić.

Facebook Komentari