Iz solidarnosti s kolegom ostavku podnijelo 12 kapetana-instruktora Croatia Airlinesa

U znak protesta 12 kapetana Croatia Airlinesa dalo je ostavke na svoje dužnosti instruktora zbog solidarnosti s kolegom kapetanom Androm Šarinićem.

Dvanaest kapetana Croatia Airlinesa dalo je ostavke na svoje dužnosti instruktora u znak protesta zbog otkaza instruktorskog ugovora koji je Uprava hrvatske kompanije uručila njihovom kolegi kapetanu Andri Šariniću.

Kapetani instruktori su obavijestili Upravu o ostavkama, a navode da otkaz Šariniću Uprava nije obrazložila.

“Kapetani na linijskom školovanju, instruktori na tipu i ispitivači temelj su stabilnosti i sigurnosti letačkih operacija”, navode instruktori kapetani.

Također dodaju da u tvrtki vlada atmosfera atmosfera straha u kojoj ne znaju hoće li mišljenje biti za otkaz.

Direktor Croatia Airlinesa Krešimir Kučko kaže da je iskoristio diskrecijsko pravo da bira najbliže suradnike pa je odlučio otkazati Šariniću ugovor za instruktora, a kao razlog navodi da želi pomladiti kadar.

Direktor CA Krešimir Kučko kaže da je iskoristio diskrecijsko pravo da bira najbliže suradnike pa je odlučio otkazati Šariniću ugovor za instruktora, kao razlog navodi da želi pomladiti kadar. Ističe da je dopis instruktora pamflet i dio pritisaka zbog kolektivnog ugovora, izvještava Poslovni dnevnik.

Facebook Komentari