Državna tajnica Nikolina Klaić: Općina Vidovec može biti primjer drugima

Izvor: evarazdin.hr

Državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nikolina Klaić jučer je posjetila Općine Vidovec, Maruševec i Donja Voća, gdje je obišla objekte koji su već izgrađeni ili su u tijeku radovi, a sufinanciralo je Ministarstvo.

U pratnji načelnika Općine Vidovec, Brune Hranića, uvjerila se u napredak radova na uređenju Etno-kuće Kulturno-informativno-turističko-edukacijskog centra u Domitrovcu, a posjetila je i OPG Cafuk.

Hranić je istaknuo da se iz Ministarstva regionalnog razvoja u Općinu Vidovec u niz godina slilo nekoliko milijuna kuna.

“Može se proći cijelom našom općinom i mi praktički nemamo niti jednu rupu na našim nerazvrstanim cestama. Čak smo povukli sredstva za asfaltiranje u vinogradskom dijelu naselja Tužno, za vinske ceste.

Očekujemo i dalje ovako veliku potporu. Ministarstvo je prepoznalo da imamo dobre programe, dobru ekipu. I kod dodjele zadnjih sredstava to se pokazalo kada smo dobili 450 tisuća kuna za ovu Etno kuću – dodao je Hranić, a državna tajnica je pohvalila vodstvo Općine.

2Ovdje se puno radi. Ministarstvo je dodijelilo 450 tisuća kuna Općini za ovaj impresivan objekt. Ovakav Kulturno-informativno-turističko-edukacijski centar značajno će podići ponudu Vidovca i otvoriti razne mogućnosti za poduzetnike koji znaju iskoristi dobru poslovnu priliku, kazala je Klaić, a Hranić je dodao da već imaju spremne i druge projekte.

Među njima je LED rasvjeta gdje će nam ponovo uskočiti Ministarstvo. Započeli smo s dva naselja, Budislavec i Domitrovec, koja smo završili.

U tijeku je završetak natječaja za još tri naselja vrijednosti 700.000 kuna. Planiramo još niz projekata komunalne infrastrukture i prema drugim ministarstvima, najavio je Hranić, prenosi evarazdin.hr.

Share This Article