Anketa za Osijek: Može li HDZ-ova Ivana Šojat u nedjelju ugroziti Ivana Vrkića

U odlučujućem tjednu RTL je nastavio s objavljivanjem ekskluzivne ankete koju je pripremila agencija Promocijaplus. Danas su rezultati za Osijek.

Rezultati su dali odgovor uspijeva li HDZ-ova Ivana Šojat ozbiljnije ugroziti aktualnog gradonačelnika Vrkića.

Šojat je onemogućila Vrkiću pobjedu u prvom krugu, ali, prema istraživanju, Ivan Vrkić ju uvjerljivo pobjeđuje u drugom. Čak 60,9 posto nasuprot 29,6 posto!

I prošlu nedjelju Šojat je imala dvostruko manje od Vrkića, a ta se razlika preslikava i ovdje. Situaciju ne bi poljuljalo ni kada bi svi neodlučni, njih nešto manje od deset posto, koji namjeravaju izići na izbore, zaokružili Šojat. Zanimljiv podsjetnik da je prije četiri godine Vrkić izgubio u prvom krugu od HDSSB-ovog Krešimira Bubala, ali ga je pobjedio u drugom – Šojat to, prema rezultatima, neće poći za rukom.

A dio odgovora zašto nije uspjela ni pridobiti birače ostalih kandidata koji su ispali iz igre kriju se ovdje! S obzirom da Vrkića podržava koalicija oko SDP-a na njih očekivano može računati.

Ali i 20-ak posto onih koji su u nedjelju glasovali za HDZ-ove vijećnike sada će zaokružiti bivšeg HDZ-ovca Vrkića, dok je uz Šojat njih manje od 70 posto.

Aktualni gradonačelnik uzima i čak 74 posto MOST-ovih birača, 44 posto HDSSB-ovih i 35 posto glasača stranke Ante Đapića!

No daleko je od ovakve lagodne situacije Vrkić u gradskom vijeću, umjesto za većinu potrebnih 19 vijećnika on ima 12, a upravo je HDZ ostvario tek nešto slabiji rezultat od njegove liste, iako je gradska organizacija raspuštena već mjesecima.

I sam Vrkić je priznao da nema komotnu situaciju, a kako do nje namjerava doći, ako pobjedi, zasad ne otkriva.

Facebook Komentari