Ovo su četiri brza rješenja protiv neugodnog mirisa ispod pazuha

Stigle su prve vrućine, a s njima i pojačano znojenje. Neugodan miris ispod pazuha koji ponekad osjetimo rezultat je stvaranja bakterija. Četiri pravila koja će omogućiti žlijezdama da nesmetano obavljaju svoju funkciju, a pritom smanje taj miris, donosi portal Zadovoljna.hr.

1. Uklonite dlačice ispod pazuha

Tijekom toplih dana redovno uklanjanje dlačica ispod pazuha. Tako ćete odmah smanjiti stvaranje neugodnog mirisa jer se upravo na dlačicama zadržavaju bakterije koje ga uzrokuju, piše Zadovoljna.

2. Koristite dezodorans

Nakon svakog tuširanja obavezno ispod pazuha stavite dezodorans. Najbolji su oni bez aluminija jer ne zatvaraju pore i ne remete rad žlijezda znojnica.

3. Vlažne maramice

Kad osjetite da vam je pazuh mokar, a niste u prilici istuširati se, znoj upijte papirnatim ručnikom ili se osvježite antibakterijskom vlažnom maramicom.

Kad se pazuh osuši, ponovo nanesite dezodorans. Kada ste kod kuće, pazuh prebrišite maramicom natopljenom u mješavinu jabučnog octa i vode.

4. Dnevni higijenski ulošci 

Ako se intenzivno znojite te kako vam se na odjeći ne bi vidjele tamne mrlje od znoja, ispod pazuha možete staviti dnevne uloške koji upijaju znoj i koji su ispod većine odjevnih predmeta s rukavima neprimjetni. Ulošci su dostupni u gotovo svim drogerijama, a osim što će upiti znoj spriječit će i nastajanje neugodnih mirisa.

Facebook Komentari