Luka Burilović: ‘Agrokor neće ostati u ovom obliku, ali nema govora o stečaju’

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore osvrnuo se na današnji sastanak premijera Plenkovića, potpredsjednice Vlade i ministrice Dalić s potpredsjednikom Sberbanke Poletaevom.

“Vjerujem da je nastup iz Sberbanke bio taktički. Po izjavi nakon sastanka jasno je da se situacija smiruje. Agrokor više u ovom obliku ostati neće, ali ima se jako puno toga za sačuvati. Ja sam optimist. Zakon predviđa 12 do 15 mjeseci izvanredne uprave. Lanac je važno sačuvati, možda se to uspije i ranije od tog roka”, izjavio je Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, pišu vijesti.rtl.hr.

“Čudim se nekim analitičarima i ostalima koji su negativni. Situacija nije laka, nije se dogodila od jučer, ali ne znam odakle im te informacije o stečaju i ostale crne prognoze koje slušamo svaki dan. Bit će isplaćena plaća”, zaključio je Burilović.

Ministar financija Zdravko Marić nije htio komentirati sastanak predstavnika Vlade iSberbanke, već je ponovio da Agrokorov dug nije dug države. “To je isključivo privatna kompanija. Država je napravila jedan zakonodavni okvir da se lakše može ući u proces restrukturiranja, ali o nikakvom preuzimanju dugova nema ni govora.

Facebook Komentari