Jokić: Odgoj i obrazovanje moraju biti vrijednost ovog društva

U emisiji “Hrvatska uživo” gostovao je znanstvenik i bivši voditelj kurikularne reforme Boris Jokić. Očekivao je, kaže, da će biti izabran kao voditelj ECR-a, a očekuje to i dalje. Cijeli proces izbora smatra netransparentnim i nedemokratskim.

“Riječ je iznimno važnoj temi i javnost bi trebala biti upoznata s tim što se predlaže, a to nismo. Taj je proces ona najgora balkanska kaljuža.

Ne zna se tko se prijavio, što se predlaže za sljedećih 5-10 godina i ja ne mogu imati povjerenje u taj proces. Ako želimo biti europska zemlja s europskim procedurama, ovakav proces ne bi smio biti dio hrvatske svakodnevnice”, rekao je.

Apelirao je na predsjednicu i premijera da dokažu da smo zemlja europskih vrijednosti. “Ovdje sam zainteresirana stranka kao otac dvoje djece koji idu u školu”, naglasio je.

“Štetno je ako će bilo koja ekstremna opcija imati bitnu ulogu u odgoju i obrazovanju”, rekao je komentirajući činjenicu da je u Nacionalno vijeće za odgoj i obrazovanje od osam imenovanih članova čak njih šest iz konzervativnih krugova.

“Bilo kakva ekstremistička retorika ne bi smjela imati bilo kakav utjecaj. Ukoliko ima razuma, to neće proći”, naglasio je.

Na prosvjed će ići s obitelji, ne protiv bilo koga nego zato što ne želi odgajati djecu u sustavu koji tolerira neistine.

“Da su procesi pravični i demokratski, ne bih išao, ali kao društvo nismo temeljeni na laži i plagiranju, trebamo dokazati da smo za demokratske procese i odgoj i obrazovanje kao vrijednost ovog društva”, istaknuo je Jokić.

Share This Article