Bernardić uvjeren da će SDP u drugom krugu lokalnih izbora biti dominantan: Siguran i za parlamentarne

Davor Bernardić predsjednik SDP-a danas je izajvio kako će SDP s partnerima u drugom krugu lokalnih izbora pobijediti u Zagrebu, Rijeci i Osijeku, te tako dobiti gradonačelnike tih gradova.

Kazao je da su pokazali da SDP s partnerima ima velike šanse da ostvari ciljeve i da građani žive bolje, te da je u potpunosti uvjeren u uspjeh u tim gradovima, u drugom krugu izbora 4. lipnja.

Isto tako kazao je da uzevši u obzir cijelu situaciju u zemlji, očekuje i izvanredne parlamentarne izbore, s tim da je SDP-ova pobjeda neupitna, i to bez razlike na trzavice u stranci.

Na upit novinara da li je voljan odstupiti sa čelnog mjesta u stranci ako se to ne dogodi, kazao je da ne odgovara na hipotetska pitanja.

“Samo ću reći da će SDP na idućim parlamentarnim izborima vratiti povjerenje i stabilnost Hrvatskoj, koje nema zadnjih godinu i pol dana. Građani treći put neće gledati isti loš film”, rekao je Bernardić i pozvao na raspisivanje izvanrednih izbora kako bi se prestalo sa spinovima o “trgovačkoj većini” i navodnim potporama vladajućima iz redova oporbe (HNS, HSS, HSU) koje se odmah potom demantira.

Upitan za “koketiranje HSU-a s HDZ-om”, ustvrdio je kako su predsjednik te stranke Silvano Hrelja i HSU bili SDP-ovi partneri i u Kukuriku i u Narodnoj koaliciji, pa vjeruje da će HSU ostati partner “onim vrijednostima koje su zacrtali još prije osam godina”.

Za Mrsića je kazao da nije izbačen iz stranke zbog verbalnog delikta, ali Predsjedništvo je jednoglasno osudilo njegov istup koji je direktno štetio našim kandidatima između dva izborna kruga, te što se njega tiče, ta priča je gotova, kazao je Bernardić.

Share This Article