Rim u suzama, otišao je Imperator: Grazie Capitano!

Facebook

Zvižduk suca Tagliaventa u Rimu označio je kraj susreta između Rome i Genoe. Taj zvuk zabolio je sve one koji vole nogomet, na svim krajevima svijeta, a najviše je zabolio one koji su večeras bili prisutni na Olimpico stadionu.
Posljednji zvižduk označio je i kraj igračke karijere posljednjeg rimskog Imperatora, Francesca Tottija.

Suze je rijetko ko mogao sakriti, pa ni sam Totti – kojem je ovo vjerovatno najteži trenutak u životu.

Ne morate voljeti Italiju, Serie A, Romu kao klub, Rim kao grad. Francesco Totti je personifikcija svega toga, njega morate cijeniti.

Njemu danas aplaudiraju i svi okorjeli navijači Lazija, jer ako to ne rade, niti znaju što je nogomet, niti znaju što je rivalstvo.

Cijeli grad je danas u znaku Francesca Tottija, a to za nogomet znači mnogo. Na današnji dan umire nogomet u Italiji kakvog znamo.

Počinje neko novo poglavlje, bez Tottija, bez ljudske i igračke veličine kakva će faliti svijetu.

Legenda Rome i talijanskog nogometa Francesco Totti otkrio je svoje ambicije nakon što objesi kopačke o klin.

Slavni 40-godišnji napadač koncem ove sezone bi trebao otići u mirovinu pa već razmišlja o svojoj budućoj karijeri.

Iako nije donio konačnu odluku prema onome što je kazao u posljednjem intervjuu može se zaključiti kako ima namjeru jednog dana preuzeti trenersku poziciju u svojoj voljenoj Romi.

”Dio mene bi volio početi trenersku karijeru, ali još uvijek se ne opterećujem s tim jer znam da to nije jednostavan posao”, rekao je Totti.

”Kad pogledam svoje bivše suigrače u trenerskim ulogama, jasno mi je da se s vremenom nešto dogodi i da svi žele postati treneri. Taj okidač postoji i u meni pa očekujem da i ja jednom postanem trener”, rekao je Totti.

”Još uvijek ne znam što će samnom biti, ali samo znam da zauvijek želim ostati dio Rome”, kazao je legendarni nogometaš.

Facebook Komentari