Plenković dobiva Hreljinu ruku, a Hreljina bivša glasnogovornica na još četiri godine Hinu

Dražen Prša (ilustracija)

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika potvrdio je da će podržati nove ministre koje će premijer Andrej Plenković uskoro predložiti Saboru. Hrelja svoj postupak objašnjava time da ne želi na nove prijevremene parlamentarne izbore. Iako je jedini zastupnik te stranke, Hreljin bi glas mogao biti presudan, piše Jutarnji list.

Ako Plenković bude imao podršku svih zastupnika koji su glasali protiv opoziva ministra financija, uz glas predsjednika HSU, Plenković će imati 77 glasova, jedan više od potrebnog za većinu.

‘Novi izbori ne bi donijeli ništa novo. Živi zid bi mogao dobiti par mandata više, Most nekoliko manje, HDZ bi se raskolio na ultra desno i umjereno desno krilo, a naša koalicija SDP, HSS i HSU dobila bi nešto manje. HNS bi također dobio nešto manje.

Ništa značajno ne bi se dogodilo i opet bismo se prebrojavali na isti način kako se to i sada radi’, kaže Hrelja i dodaje da je dobio signale za razgovor iz HDZ-a.

On će podržati Plenkovićevu Vladu, a Vlada će zauzvrat riješiti neka pitanja umirovljenika, kao što su dopunsko, zdravstveno, mirovinsko, i pitanje socijale, objasnio je Hrelja, piše Jutarnji.

Slučajno ili ne, Hrelja je odlučio poduprijeti Plenkovićevu vladu, a njegova bivša glasnogovornica iz pobjedničke Kukuriku koalicije, dobila je još četiri godine na upravljanje državnu novinsku agenciju Hinu.

Analiza: Zašto Andrej Plenković i ovakav HDZ neće donijeti prosperitet Hrvatskoj

Facebook Komentari