Karamarko otkrio stoji li iza Brune Esih, kao i što misli o izbacivanju Hasanbegovića iz HDZ-a

“Nisam se vratio u aktivnu politiku, ali nikad ne reci nikad”, poručio je Tomislav Karamarko.

I intervjuu, prvom Jutarnjem listu od kako je u lipnju prošle godine podnio ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade i na funkciju predsjednika HDZ-a, Karamarko je komentirao aktualna politička zbivanja u zemlji.

Prenosimo dio intervjua.

Kako mislite da će se rasplesti situacija, hoće li Plenković uspjeti presložiti većinu ili idemo na nove izbore?

Doista se nadam da će Vlada uspjeti, jer ljudi žele rješenje problema i pozitivan korak naprijed. Bez obzira na to što će se dogoditi za nekoliko tjedana, moramo se usredotočiti na zajedništvo i uložiti energiju u mukotrpan rad pred nama. Budućnost naše zemlje je najvažnija. Kao što sam napomenuo, otvaranje radnih mjesta, jačanje gospodarstva, zajamčena demokracija naše su prve zadaće.

Kako komentirate rezultat HDZ-ova kandidata Drage Prgometa u Zagrebu, posebno u odnosu na rezultat koji je na izborima ostvarila Bruna Esih?

Jasno je kako je riječ o lošem rezultatu općenito i lošem rezultatu, naravno, u odnosu na Brunu Esih.

Bilo je puno priča, posebno u kampanji, kako vi vučete glavne konce oko kandidature Esih i Zlatka Hasanbegovića?

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović su odgovorne i politički profilirane osobe i to što u velikoj mjeri dijelimo političke stavove ne znači da upravljam njima.

Što mislite o odlasku Hasanbegovića iz HDZ-a?

Zlatko Hasanbegović je čovjek besprijekorne profesionalnosti, vrijednosti i integriteta. Veliki je domoljub, odan prijatelj i mislim da mu je mjesto u HDZ-u.

Esih i Hasanbegović su najavili širenje svoje političke opcije na cijelu Hrvatsku, vidite li mogućnost političke suradnje s njima?

U ovom trenutku nisam aktivan u politici, nego sam posvećen stvaranju Instituta. Kao član Hrvatske demokratske zajednice, u Institutu mogu surađivati sa svima koji se zauzimaju za suverenu, sigurnu i prosperitetnu Hrvatsku koja se temelji na vrijednostima Domovinskog rata.

Facebook Komentari