Napreduje istraga napada u Manchesteru: 11 osoba u pritvoru

Manchesterska policija uhitila je još dvije osobe koje sumnjiči za povezanost s terorističkim napadom u kojem je poginulo 22 ljudi, 116 je ozlijeđeno, od kojih je 23 u kritičnom stanju.

Broj uhićenih tako se popeo na 11. 20-godišnjak i 22-godišnjak uhvaćeni su s eksplozivnom napravom s pomoću koje su pokušali provaliti u jednu kuću. Nakon uhićenja policija je u kontroliranim uvjetima detonirala napravu.

Do novog je uhićenja došlo u petak navečer te je sad 11 pritvorenih u okviru istrage o samoubilačkom napadu počinjenom u ponedjeljak navečer na izlasku s koncerta američke pjevačice Ariane Grande za koji je odgovornost preuzela džihadistička skupina Islamska država.

Policija je učinila “ogroman” napredak u istrazi te nastavlja istraživati “važne” tragove, rekao je Mark Rowley, britanski protuteroristički dužnosnik najavljujući da su “vjerojatna” i druga uhićenja.

U području Rusholmea, južno od Manchestera, uhićen je 44-godišnji muškarac. U napadu koji je izveo mladi Britanac libijskog podrijetla Salman Abedi poginule su 22 osobe, među kojima djeca, a 116 ih je ozlijeđeno od kojih je 66 još u bolnici, a 23 njih u teškom stanju, po najnovijim podacima.

Istraga je otkrila da je Abedi (22), rođen u Manchesteru od roditelja Libijaca koji s pobjegli od režima Moamara Gadafija, odrastao u džihadističkom obiteljskom okruženju.

Bomba koju je upotrijebio bila je moćna naprava kućne izrade opremljena sofisticiranim detonatorom koju mladić vjerojatno nije sam složio, po stručnjacima.

Facebook Komentari