HNL: Dinamo ostvario utješnu pobjedu 5:2 protiv Rijeke

Borba za naslov prvaka rasplela se u riječku korist, a za kraj smo na Maksimiru gledali derbi prvaka Rijeke i drugoplasiranog Dinama.

Dinamo je bio nabrijan na momčad koja ih je detronizirala s trona i u prvih sat vremena dvoboja iskoristio je opuštenost igrača Rijeke, koje večeras na Kvarneru očekuje velika proslava naslova, a za četiri dana i finale Kupa u Varaždinu, također s Dinamom, puno važnija utakmica.

Tako su Modri pobijedili s 5:2, što je identičan rezultat onome kojim je Rijeka ranije u prvenstvu nadvisila Dinamo.

U prvom poluvremenu briljirao je Soudani, koji je tresao gostujuću mrežu u četvrtoj, 34. i 44. minuti. U zadnjoj minuti prvoga dijela na 3:1 smanjio je nakon jednostavne akcije Vešović.

U 47. minuti na 4:1 povisio je Olmo, a četiri minute kasnije Hodžić je precizan za 5:1. Franko Andrijašević je u 83. minuti nakon kratkog kornera zatresao domaću mrežu za konačnih 5:2.

Zanimljivo, Hajdukov Marko Futacs okončao je sezonu s 18 golova i praktički smo smatrali da je siguran na poziciji prvog strijelca HNL-a, ali Soudani je s tri gola u prvom poluvremenu došao do brojke od 17 pogodaka, opasno zaprijetivši Mađaru. No više od toga nije uspio, a zamijenjen je u 88. minuti.

Facebook Komentari