Cappelli: Imat ćemo turističku godinu, a ne turističku sezonu

Turistička sezona je pred vratima, pripreme su u punom jeku. Ministar turizma Gari Cappelli u Dubrovniku se sastao s dionicima u turizmu juga Hrvatske.

U razgovoru za Dnevnik ministar je rekao kako se usprkos predviđanjima da će biti svibanjska rupa, i u ovom mjesecu bilježi povećan broj dolazaka turista. Posebno je zadovoljan jer su se vratili Britanci i Amerikanci, osim naših uvijek vjernih gostiju Nijemaca, Slovenaca, Talijana…

Bilježi se povećanje dolazaka iz zemalja u kojima smo u posljednje dvije godine pojačali marketinške aktivnosti, rekao je ministar te istaknuo: Imat ćemo turističku godinu, a ne turističku sezonu.

U Dubrovniku se osvrnuo na problem nedostatka djelatnika. Rekao je kako je on prisutan od ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Nismo se dobro pripremili u tom segmentu i to je jedna reakcija koja je bila za očekivati.

Međutim, hrvatska Vlada ima kratkoročan i dugoročan program. Možda ćemo ove godine malo škripiti što se toga tiče. Nije to problem samo Vlade već i svih turističkih i hotelskih kuća sa svojim kapacitetima koje su morali planirati. Iduće godine će to biti mnogo kvalitetnije riješeno, rekao je Cappelli.

Kao pozitivne primjere istaknuo je brojne glazbene festivale i kvalitetne teniske turnire. Mislim kako su to sjajni turistički proizvodi jer zalazimo u jedno novo područje gostiju gdje nismo dosad ozbiljno radili. A to su događaji koji, očito, kako bi se reklo “okidaju”, i pristupaju novom tržištu na kojem iduće godine očekujemo sigurno veće brojeve, rekao je Cappelli.

Share This Article