Zahuktava se kampanja za drugi krug lokalnih izbora

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Karlovca Damir Mandić i njegov zamjenik Ivan Mrzljak održali su konferenciju za novinare na prostoru bivše vojarne Gornje Mekušje, buduće karlovačke poslovne zone koja čeka investitore.

Za njih su, obećavaju, pripremili pogodnosti poput smanjenja vodne i komunalne naknade te povoljnu cijena zemljišta. Time žele smanjiti nezaposlenost u Karlovcu. Ja kao gradonačelnik ću vrlo brzo inzistirat na tome da Grad Karlovac zajedno s Karlovačkom županijom napravi jednu kvalitetnu analizu i s informacijama koje su vezane za tržište rada napravimo jednu novu mrežu programa, pogotovo govorim tu o srednjim školama, izjavio Damir Mandić, kandidat za gradonačelnika Karlovca.

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Opatije Fernando Kirigin kaže da je glas za njega u drugom krugu izbora glas za budućnost mladih.

U Opatiji će, obećava, pokrenuti novi ciklus stanogradnje, a isto tako i poduzetnički inkubator kako bi zadržali mlade. Smatra da iseljavanje mladih iz Opatije možemo zaustaviti samo ako im osiguramo posao i stan. Možemo osmisliti model koji će biti sufinanciran od strane EU upravo da bismo zadržali mlade u Opatiji.

Također da bi Grad otkupio, ponudio mladima da otkupe koji su u mogućnosti jer ako želite nekoga zadržati u gradu, dajte mu stan i dajte mu posao, izjavio je Fernando Kirigin, kandidat za gradonačelnika Opatije (SDP, HNS, IDS, HSU, PGS, Reformisti, HSS).

Mostov kandidat za splitsko-dalmatinskoga župana, Miro Bulj, posjetio je danas Makarsku. Zajedno sa suradnicima, Makaranima je obećao promjene u zdravstvu i školstvu, te najavio, kako će, ako osvoji mandat, skrb nad pomorskim dobrom prepustiti jedinicama lokalne samouprave.

Vrijeme je za Dalmaciju. Dalmacijo, probudi se. Ja sam čovjek iz naroda – narodni župan i neće Dalmacija biti paradna pista za izbore usred ljeta u turističko vrijeme.

Očekujem od Makarana da mi dadu potporu. Izborit ću se za samostalni dom zdravlja i za škole, besplatni prijevoz i za sve ono što treba imati lokalna samouprava, izjavio je Miro Bulj, kandidat za splitsko-dalmatinskog župana.

http://vijesti.hrt.hr/389852/zahuktava-se-kampanja-za-drugi-krug-lokalnih-izbora

Share This Article