Trumpov zet Jared Kushner pod istragom FBI-ja zbog veza s Rusijom

Jared Kushner, viši savjetnik u Bijeloj kući i zet američkog predsjednika Donalda Trumpa, obuhvaćen je istragom koju provodi savezna policija (FBI) o upletenosti Rusije u američke predsjedničke izbore, objavili su Washington Post i NBC News.

Kushner je pod istragom zbog sastanaka s Rusima, među kojima su ruski veleposlanik i bankar iz Moskve, izvijestio je WP pozivajući se na osobe bliske istrazi. Zasad se ne zna je li Kushner već primio bilo kakav zahtjev FBI-ja, navodi NBC News.

Istražitelji FBI-ja misle da Kushner ima važne informacije koje se tiču njihove istrage, izvijestio je NBC, no dodaje da to ne znači kako je suprug Ivanke Trump počinio prekršaj.

Istražitelje zanima “niz sastanaka” na kojima je sudjelovao Jared Kushner kao i priroda njegovih kontakata s Rusijom, kaže WP, a prenosi AFP.

Kushner, kojega smatraju središnjim posrednikom Donalda Trumpa u vanjskoj politici, sastao se u prosincu s veleposlanikom Sergejem Kisljakom te s ruskim bankarom.

Robert Mueller imenovan je za posebnog tužitelja u istrazi FBI-ja koja bi trebala rasvijetliti moguću povezanost između članova izborne kampanje Donalda Trumpa i ruske vlade.

Facebook Komentari