Policija ostaje bez automobila? MUP priznao: Uopće ne znamo kada ćemo moći naručiti nove karavane

Kada će Ministarstvo unutarnih poslova dobiti svih 726 novih službenih automobila krajnje je neizvjesno, nakon što nije do kraja realizirana nabavka novih vozila.

Naime, na rezultate natječaja iz veljače ove godine i odabir Središnjeg državnog ureda za javnu nabavu uložene su žalbe pa novi Citröeni i Fordovi još nisu isporučeni.

U međuvremenu je MUP-u istekao leasing starih vozila, marke Škoda koje su, kako doznajemo, preko jedne od auto-kuća već bile ponuđene na prodaju kupcu u Njemačku. No, nakon žalbi na rezultate posljednjeg natječaja ta je isporuka naglo zaustavljena, te je dio vozila vraćen hrvatskoj policiji.

“Trenutno imamo popunjeno 60 posto potreba za službenim automobilima”, tvrde naši izvori iz Ministarstva unutarnjih poslova koje nam službeno nije odgovorilo na upit u brojnom stanju službenog voznog parka, piše net.hr.

Ministarstvo unutarnjih poslova dostavilo je svoje potrebe za 726 vozila s policijskim obilježjima Središnjem državnom uredu za središnju javnu nabavu još 8. srpnja 2016. godine, koji je nabavu raspisao krajem prosinca iste godine.

“Proveden je postupak javne nabave te je povjerenstvo pri Središnjem uredu za javnu nabavu odabralo najbolje ponude. Odabrano je 181 vozilo iz ponude Citröena, te još 545 Fordovih karavana”, odgovoreno nam je iz MUP-a koji je ugovor sklopi s SG Leasingom.

Iako za nabavku 181 Citröena, a u pitanju je sedan model c-elysee, nitko od ponuditelja se nije žalio, no dogovoreni rok isporuke je do 150 dana. Tako se prijem ovih vozila očekuje između srpnja i rujna ove godine.

Međutim, žalba je stigla na odabir karavana s policijskim obilježjima.

“U ovom trenutku nije izvjesno kada će se vozila iz ove grupe moći naručiti”, priznaju iz MUP-a RH.

Naši izvori pitaju se zašto je do ove situacije moralo doći i zašto se svaki put nakon isteka leasinga ulazi u novu javnu nabavu sve kasnije, prenosi net.hr

Facebook Komentari