Godinama nekažnjeno vara radnike, tvrtke pa i državu

Neisplata plaća, maltretiranje radnika, neplaćanje dobavljačima za robu i usluge, neplaćanje poreza i doprinosa – u Hrvatskoj je to moguće nekažnjeno činiti godinama, pa čak i ako ste na međunarodnim tjeralicama.

Unatoč činjenici da je za njim već nekoliko godina raspisana međunarodna tjeralica zbog prijevara na području Bosne i Hercegovine Ivica Antukić neometano obavlja svoj posao na području Pule gdje je vlasnik tri kioska. Prema tvrdnjama policije iz Bosne i Hercegovine, Antukić je opasan prevarant.

Riječ je o profesionalnom prevarantu, nekoliko puta osuđivanom za kaznena djela prijevare na području Livna, Bijeljine, Doboja, Mrkonjić Grada i drugih mjesta.

Nakon bijega iz Bosne i Hercegovine, Antukić prebacuje biznis na područje Istre i Kvarnera. Model isti – neplaćanje radnika i dobavljača za isporučenu robu i usluge rezultiralo je brojnim sudskim postupcima, ali i čestim napadima prevarenih.

Posebno je brutalan Antukićev odnos prema radnicama. Neke su radnice malu, pa i veliku nuždu obavljale u kiosku. Uvjeti za rad posebno su teški zimi.

Antukić radnicima u pravilu ostaje dužan za plaće te im ne uplaćuje doprinose i mirovinsko. Zbog neisplate plaća nekoliko je zaposlenica gazdu prijavilo policiji.

Postavlja se pitanje kako je u jednoj civiliziranoj zemlji moguće da osoba s tjeralice godinama nekažnjeno vara radnike, tvrtke pa i državu.

Ivica Antukić nije želio pred kamere. Odbacuje navode radnica tvrdeći da je riječ o linču nad hrvatskim braniteljima. I tu je vrhunac apsurda.

Naime, iako je već godinama na međunarodnoj tjeralici, Antukić je kao branitelj, od države dobio 30 tisuća kuna pomoći za samozapošljavanje.

Facebook Komentari