2.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport Damir Martin s najboljim vremenom u polufinalu EP-a

Damir Martin s najboljim vremenom u polufinalu EP-a

Olimpijski doprvak i dvostruki europski prvak u samcu Damir Martin plasirao se u polufinale europskog veslačkog prvenstva u češkim Račicama ostvarivši najbolje vrijeme u svojoj skupini.

Martin je u četvrtoj skupini kvalifikacija pobijedio s rezultatom 6:55.720.

Direktan plasman u polufinale donosilo je samo prvo mjesto, a Martin je slavio s pet sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Bjelorusa Stanislava Ščarbačenija.

Martin je na posljednja dva EP-a u Brandenburgu (2016) i Poznanju (2015) osvojio zlatne medalje u samcu i u Češkoj će pokušati osvojiti treću europsku titulu.

Polufinalne je na rasporedu u subotu.

Na Europskom prvenstvu hrvatsko veslanje ima predstavnike u još dvije discipline – u četvercu ‘bez’ i lakom samcu.

Četverac ‘bez’ u sastavu Danijel Plišić, Tomislav Šain, Bernard Samardžić i Leon Mikulić osvojio je četvrto mjesto u svojoj skupini i nije se uspio probiti među prva tri mjesta koja su vodila direktno u polufinale, već će novu priliku tražiti kroz repesaž.

Hrvatski četverac, koji je sastavljen od mladih veslača, je ostvario vrijeme 6:33.410, skoro 20 sekundi sporije od trećeplasiranih Čeha.

U represaž mora i Luka Radonić u lakom samcu. U svojoj skupini osvojio je četvrto mjesto, a direktan plasman u polufinale vodile su prve dvije pozicije. Radonić je ostvario rezultat 7:15,62, što je bilo 15 sekundi sporije od drugoplasiranog Talijana Andrea Michelettija. Repesaži su danas poslijepodne.

Najnovije

Još iz rubrike