Previranja u SDP-u: Bernardić kao da je nestao, Milanovića guraju u utrku za Pantovčak

Priče o povratku bivšeg šefa SDP-a i bivšeg premijera Zorana Milanovića na političku scenu nikako da zamru premda je Milanović javno opetovano tvrdio da se u stranačku politiku ne misli vratiti, a svoj je saborski mandat zamrznuo i sreću potražio u privatnom biznisu.

U međuvremenu, u SDP-u koji se zasad još uvijek naziva najvećom oporbenom strankom, kuha, a kaos je, kako se čini, sve dublji kako sve jače izbijaju podjele unutar stranke dodatno podcrtane lošim rezultatima na lokalnim izborima.

Nagađa se i da je jedan od sljedećih koraka “rušenje” aktualnog predsjednika Davora Bernardića, a ta je priča krenula nakon što je u javnosti opet “oživjela” mogućnost da bi SDP trebao pronaći novog kandidata za premijera u slučaju da se ide brzo na nove parlamentarne izbore jer s Bernardićem nemaju izglede pobijediti.

Prema pisanju Večernjega lista, kao mogući nasljednici spominju se Mirando Mrsić, bivši ministar u Milanovićevoj Vladi, koji je proteklih dana začinio situaciju podužim postom na Facebooku kojim je zatražio hitne promjene u stranci uz oštru kritiku aktualnog vodstva, te Zvonimir Mršić i Peđa Grbin, a MIlanovića se navodno opet gura u utrku za Pantovčak.

On je, podsjetimo, zamrznuo početkom ožujka svoj zastupnički mandat, a prije toga je osnovao poduzeće EuroAlba Advisory koje se bavi konzaltingom te je u svojoj novoj karijeri upoznao ljude koji su ga pozvali u Južnoafričku republiku i sredinom svibnja Milanović je kao poslovni čovjek, prema pisanju medija, otputovao na sam jug afričkog kontinenta.

Aktualni šef SDP-a Davor Bernardić kao da je nestao nakon izborne noći jer se u medijima i pred novinarima ne pojavljuje, osim što se na svojem Facebooku pohvalio da je ugostio prijatelje iz Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva ususret obilježavanju uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine.

Facebook Komentari