Plenković, Dalić i Marić idu u posjet Petrokemiji

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetit će danas u 14:30 sati Petrokemiju d.d. – tvornicu gnojiva u Kutini gdje će održati radni sastanak s članovima Nadzornog odbora i Uprave tvornice.

Nedavno je Petrokemija d.d., nakon odluke Vlade Republike Hrvatske o osiguranju povrata kredita, potpisala ugovore o dugoročnim kreditima s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak i Hrvatskom poštanskom bankom, te ugovor o kratkoročnom financiranju s Erste & Steiermarkische bankom d.d. u ukupnom iznosu od 350 milijuna kuna. Kredit će biti iskorišten za osiguranje stabilnosti poslovanja Petrokemije i održavanje poslovnih procesa, prenosi N1.

Petrokemija d.d. proizvodi visokokvalitetna mineralna i tekuća gnojiva te glinarske i proizvode za građevinarstvo, uz iznimnu brigu za okoliš. Lider je na tržištu mineralnih gnojiva u Hrvatskoj te ima značajan udjel i na tržištu susjednih zemalja.

U pratnji predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministar državne imovine Goran Marić.

Facebook Komentari