Nenad Bach odustao: Unaprijed se zna tko će biti ravnatelj Hine

Šestero kandidata za ravnatelja Hine predstavit će u četvrtak svoje programe, na temelju kojih bi Upravno vijeće Hine trebalo donijeti odluku o imenovanju novog ravnatelja nacionalne novinske agencije na mandat od četiri godine.

Kandidata je do danas, kako smo i mi pisali, bilo sedam, no Nenad Bach, dugogodišnji urednih poslovnih servisa u Hini, odustao je od kandidature.

‘Mislim da nema smisla sve to, jer mislim da se unaprijed zna tko će biti imenovan novim ravnateljem Hine. To sigurno nećemo biti Branka Valentić i ja, iako čujem da imamo najbolje programe. Politika je uplela prste u izbor ravnatelja, i ja ne želim davati legitimitet nečemu što nema veze sa zakonima’, rekao je Bach za N1.

Predstavljanje kandidata održat će se na sjednici Upravnog vijeća Hine i bit će otvoreno za javnost.

Preostali kandidati za ravnatelja su Branka Gabriela Valentić, koja je vodila Hinu protekle četiri godine, te novinari Željko Valentić, Darko Markušić, Vanja Gavran, Ivan Kujundžić i Neven Pavelić.

Prema Zakonu o Hini, ravnatelj vodi njezino poslovanje, predstavlja ju i zastupa, Upravnom vijeću predlaže imenovanje svojih pomoćnika po provedenom javnom natječaju, te njihovo razrješenje. Upravnom vijeću predlaže imenovanje glavnog urednika Hine po provedenom javnom natječaju, te njegovo razrješenje.

Ravnatelj Hine Upravnom vijeću predlaže donošenje Statuta te obavlja i druge poslove u skladu sa zakonom i Statutom. Ravnatelj Hine, među ostalim, odgovoran je za zakonitost i uspješnost rada nacionalne novinske agencije.

Facebook Komentari